Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Ekonomichef

Båstads kommun, Båstad

Ansök nu

Är du en ekonomichef som tycker om att få stor möjlighet att utveckla och påverka? Vill du arbeta i en kommun med närheten till besluten? Vill du göra skillnad? Då är det dig vi söker!

Om arbetsplatsen
Omgivet av hav i tre väderstreck, med vacker natur och goda kommunikationer är Båstads kommun en modern idyll med fullskalig service. Vårt strategiska läge på Bjärehalvön med två järnvägsstationer, närhet till flygplats och motorväg gör oss dessutom till en attraktiv pendlingskommun och kreativ mötesplats för olika människor, erfarenheter och kompetenser.

Vår vision är att vara en förebild för ett friskt liv och hållbart entreprenörskap samt att attrahera människor som vill värna det sunda livet och utveckla kunskap, kultur och affärer. Båstads kommun är en attraktiv och utvecklande arbetsplats. Vår värdegrund bygger på professionalism, arbetsglädje och respekt. Genom samarbete och utveckling samt kompetenta och engagerade medarbetare, ger vi god service till våra medborgare.

Arbetsuppgifter
I rollen som Ekonomichef kommer du aktivt bidra till både den strategisk och operativa utvecklingen i vår kommun, främst ur ett ekonomiskt och finansiellt perspektiv. Du har också en viktig roll i att delta i kommunens fortsatta utveckling och expansion. Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för kommunens ekonomi. Du leder, samordnar och utvecklar kommunens ekonomistyrning gällande strukturer och processer, budget, resursfördelning, uppföljning, internkontroll, årsredovisning samt målstyrning ur ett ekonomiskt och kvalitativt perspektiv. I uppdraget ingår även uppföljning och analys av ekonomin i förhållande till den verksamhet som bedrivs, d v s att kommunen får rätt verksamhet för avsatta ekonomiska resurser.

Ekonomiavdelningen är en stödfunktion, där även upphandling och inköp ingår. Avdelningen består av ca 14 medarbetare - biträdande avdelningschef, ekonomiassistenter, ekonomer, systemutvecklare, upphandlingsansvarig samt upphandlare. Du leder och utvecklar avdelningen med ett coachande och utvecklande förhållningssätt. Båstads kommun ingår i samarbetet Familjen Helsingborg där du hämtar inspiration och samarbetar med andra kommuner. Du ingår i Familjen Helsingborgs ekonomichefsnätverk. Ekonomiska och finansiella frågor rapporterar du till kommundirektören och har ett nära samarbete med den politiska ledningen i relevanta frågor. Du ingår i Kommunledningen och kommundirektörens övergripande ledningsgrupp. Uppdraget kan komma att även beröra de kommunala bolagen.

Kvalifikationer
Du har en kandidatexamen inom ekonomi eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet inom ekonomiområdet såväl strategiskt som operativ, med erfarenhet och kompetens inom finansiering och redovisning. Erfarenhet från en politisk styrd organisation är ett krav, meriterande om du har erfarenhet från arbete med ekonomifrågor i större organisationer. Uppdraget ställer krav på mycket goda ledaregenskaper och gedigen erfarenhet av ekonomiprocesser, ekonomistyrning samt budgetarbete. Vi ser gärna att du varit med om att digitalisera beslutsprocessen. Du har goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta i affärssystem samt i Officepaketet och är en god kommunikatör både i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vem är du?
Som person är du nyfiken med ett intresse att utveckla ekonomiarbete och ser fram emot att utvecklas tillsammans med oss. Du leder, inspirerar och utvecklar dina medarbetare att nå sina och verksamhetens mål. Delaktighet är viktigt för oss och en självklarhet för dig i din roll som chef. Som ekonom är du både operativ och strategisk, med välgrundade idéer och erfarenheter när det gäller ekonomi. Du är analytisk, målmedveten och ser möjligheter med en god förmåga anpassar dig snabbt vid förändringar och nya förutsättningar.

Eftersom rollen innebär många olika kontaktytor är det viktigt att du har mycket god förmåga att samarbeta, skapa och bibehålla goda relationer. Du har förmågan att på ett pedagogiskt och tydligt sätt kunna förklara ekonomiska sammanhang. Vi söker dig som har lätt för att bygga förtroende och kan hantera situationer som ställer höga krav på gott omdöme, beslutsfattande och kommunikationsförmåga. Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad vi erbjuder dig
Du blir anställd på Ekonomiavdelningen och rapporterar direkt till Kommundirektören.

På Kommunledningen finns förutom Ekonomiavdelningen också HR-avdelningen, Kommunikationsavdelningen och Kansliavdelningen, vi är ett 30 tal medarbetare. Du får kollegor som tillsammans arbetar med ledning och styrning både på strategisk och operativ nivå. Vårt arbetsklimat är öppet och präglas av en välvilja att alltid hjälpa varandra. Vi är professionella i våra yrkesroller där vi bidrar till varandras goda arbetsmiljö genom öppet diskussionsklimat, tillit och lyhördhet.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Båstads kommun med Jefferson Wells, en del av ManpowerGroup. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Vill du ha mer information kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angela Ekelöf på 070-377 57 81, angela.ekelof@jeffersonwells.se

Skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast den 10 augusti.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-07-01

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News