Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Direktör

Stiftelsen Föremålsvård, Kiruna

Ansök nu

Tycker du också det är angeläget att bevara vårt kulturarv? Det kan vara ett föremål, en bok eller ett fotografi som berättar vilka vi är och var vi kommer ifrån. Vill du bidra till att vi ska lära känna vårt ursprung för att kunna dra slutsatser för framtiden? Då är du den vi söker som Direktör till Stiftelsen Föremålsvård i Kiruna.

Vi erbjuder dig ett av de allra mest intressanta uppdragen som finns inom kulturarvssektorn!

Stiftelsen Föremålsvård tillhandahåller våra nationella och regionala kulturarvsinstitutioner tjänster inom vård, konservering och digitisering av svenskt kulturarv där vår kompetenta personal har den allra senaste tekniken och metoderna till sitt förfogande.

Om tjänsten
Som Direktör för stiftelsen har du det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla verksamhet, personal och ekonomi med målet en långsiktigt hållbar och effektiv kulturarvsinstitution. I rollen som Direktör har du stora möjligheter att påverka den framtida utvecklingen av stiftelsen som under överskådlig tid har ett mycket omfattande uppdrag framför sig, särskilt när det gäller digitiseringen. Ditt fokus är nöjda beställare, effektiv förvaltning, kvalitativa leveranser, stabil ekonomi och god arbetsmiljö. Du upprättar verksamhetsplan, budget och arbetar med finansieringsfrågor samt omvärldsbevakning. Stiftelsen ska öka kunskapen inom sina verksamhetsområden, bl.a. genom att verka för ökad kunskap grundad på forskning och samverkan med andra institutioner, universitet och högskolor. Rollen innebär många externa kontakter med andra aktörer på regional, nationell och internationell nivå där du företräder och skapar intresse för stiftelsens verksamhet och för kulturarvets bästa. En primär uppgift initialt blir den förestående flytten till moderna och anpassade lokaler mitt i nya Kiruna centrum. Vidare ingår även ett arbetsmarknadspolitiskt uppdrag där våra medarbetare ges en möjlighet att göra värdefulla insatser för vårt gemensamma kulturarv. Närmast till din hjälp har du fyra kompetenta avdelningschefer och en kamrer i din ledningsgrupp samt ett trettiotal medarbetare. Som Direktör rapporterar du till styrelsen, förbereder och deltar i styrelsemöten och verkställer de fattade besluten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller en motsvarande erfarenhet. Du har gedigen ledarerfarenhet med budgetansvar från offentlig förvaltning och då gärna från likartade kulturarvsinstitutioner som de stiftelsen samarbetar med. För att lyckas i rollen som vår nästa Direktör är du en trygg, relationsskapande och samarbetsinriktad ledare där du med din närvaro i verksamheten skapar engagemang och tillit inom organisationen. Ditt arbete genomsyras av ett kvalitetstänkande som grundar sig i ett strukturerat och strategiskt arbetssätt väl förankrat i stiftelsens viktiga roll i samhället. Du har god kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en roll med både frihet och ansvar i en organisation med kompetenta och engagerade medarbetare. Hos oss får du samtidigt möjlighet att kombinera ett intressant arbetsliv med en värdefull fritid där du följer det natursköna Kirunas spännande och helt unika samhällsomvandling in i framtiden.

Stiftelsen Föremålsvård bildades 1986 av Staten/Utbildningsdepartementet och har sin verksamhet i Kiruna. Stiftelsen är en statlig stiftelse som arbetar för att kulturarvet skall kunna bevaras och studeras av både nuvarande och kommande generationer. Stiftelsen Föremålsvård erbjuder våra statliga nationella och regionala kulturarvsinstitutioner tjänster inom vård, konservering och digitisering av svenskt kulturarv. Vid stiftelsen finns tre avdelningar, konservering Papper, konservering Metall/Arkeologi och Digital bild. Våra grundläggande värderingar är kvalitet, yrkeskunnande, kundnytta och arbetsglädje. Vi arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet och anser det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna. Stiftelsen samverkar bland annat med Riksantikvarieämbetet, Kungliga biblioteket, Riksarkivet, Statens historiska museer, Göteborgs universitet, Statens maritima museer, Arkitektur- och designcentrum. Mer information finner du på hemsidan www.sfmv.se

Kiruna – en stad i omvandling! Läs gärna mer om vad Kiruna kan erbjuda på www.kiruna.se

Kontakt och ansökan
Visst låter det intressant? För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Merja Kenttälä
Rekryteringskonsult, Rätt Rekrytering
Tel. 076-866 22 77

Mycket välkommen med din ansökan senast den 25 april 2021.

Publicerad 2021-03-31

Ansök nu