Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Biträdande utbildningschef grundskola

Jönköpings kommun, Jönköping

Ansök nu

Ditt nya jobb
Uppdraget som biträdande utbildningschef grundskola innebär att biträda utbildningschef grundskola i att styra, leda och utveckla verksamheten med tydligt fokus på att ge våra elever de bästa förutsättningarna i sitt lärande. I uppdraget kommer du att genom nära samverkan med ledningsgrupp, rektorer och biträdande rektorer arbeta för en likvärdig skola för alla elever i Jönköpings kommun. Ett särskilt fokus ligger på språkutveckling, lärares ledarskap i klassrummet, de fysiska lärmiljöerna, våra skolledares arbetsmiljö samt vår elevhälsa.

Som biträdande utbildningschef grundskola är du direkt underställd utbildningschef grundskola och du är en viktig del i grundskolans ledningsgrupp där du tydligt driver utveckling av våra grundskolor. Dina närmsta kollegor är utbildningschef och biträdande utbildningschef. Du har arbetsgivaransvar inom verksamhet, personal och ekonomi. I uppdraget ingår att du samverkar och har ett ambassadörskap för både utbildningsförvaltningen och Jönköpings kommun i sin helhet.

Välkommen till oss
Vi erbjuder ett spännande och utvecklande uppdrag där du tillsammans med vår utbildningschef grundskola förväntas leda grundskolan i Jönköpings kommun utifrån ett holistiskt perspektiv med sikte på framtiden. Vi har höga målsättningar för framtiden - inspirera till lustfyllt lärande hela vägen, lärglädje. För vår fortsatta utveckling har vi en ekonomi i balans, hög måluppfyllelse och hög kompetens bland våra medarbetare.
På vår hemsida kan du läsa mer om grundskolan inom utbildningsförvaltningen.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
  
Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se

Din kompetens
Vi söker dig som är en engagerad och närvarande ledare med god förmåga att skapa delaktighet hos alla våra medarbetare inom grundskolan. Som ledare har du ett starkt pedagogiskt fokus, brinner för att utveckla och förbättra våra elevers lärande samt utmanar och har höga förväntningar på vår kvalité. Du har en positiv och lösningsorienterad inställning till ditt uppdrag och uppmuntrar kontinuerligt dina medarbetare och kollegor att tänka kreativt. I din kommunikation är du tydlig och du har en stark förankring i skolans värdegrund. Du har och agerar utifrån ett övergripande perspektiv.

Du som söker har en pedagogisk högskoleutbildning och är väl insatt i skolväsendets styrsystem och aktuell lagstiftning samt regelverk. Du har erfarenhet av att arbeta som rektor, har genomgått rektorsprogrammet och har vana av att leda genom andra. Du ska ha en interkulturell kompetens och erfarenhet samt erfarenhet av arbete med budget, arbetsmiljö och att leda i förändringsarbete. 

Kontakt
För mer information kontakta Veronika Otterborg (veronika.otterborg@asb-executive.se) 070-568 82 66.

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen.

Ansökan
Ansök senast den 2022-08-17.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande utbildningschef förskola.

Publicerad 2022-06-23

Ansök nu