Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Biträdande utbildningschef förskola

Jönköpings kommun, Jönköping

Ansök nu

Ditt nya jobb
Uppdraget som biträdande utbildningschef innebär att tillsammans med utbildningschef styra, leda och utveckla förskolan med tydligt fokus på att ge våra barn de bästa förutsättningarna i sitt lärande. Du har arbetsgivaransvar för en del av rektorerna. I uppdraget kommer du genom nära samverkan med ledningsgrupp, rektorer och biträdande rektorer arbeta för en likvärdig förskola för alla barn i Jönköpings kommun. Ett särskilt fokus ligger på språkutveckling för varje barn inom förskolan. 

Som biträdande utbildningschef förskola är du direkt underställd utbildningschef förskola och är en viktig del i förskolans ledningsgrupp. Dina närmsta kollegor är utbildningschef och biträdande utbildningschef. Du har arbetsgivaransvar inom verksamhet, personal och ekonomi. I uppdraget ingår att du samverkar och har ett ambassadörskap för både utbildningsförvaltningen och Jönköpings kommun i sin helhet.

Välkommen till oss
Hos oss får du en arbetsvardag som präglas av våra kärnvärden; gemenskap, engagemang och nytänkande! Vi erbjuder ett uppdrag där du får möjlighet att tillsammans med utbildningschef förskola leda förskolans viktiga arbete med att ge framtidens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Vi har höga målsättningar för framtiden - inspirera till lustfyllt lärande hela vägen, lärglädje. För vår fortsatta utveckling har vi en ekonomi i balans, hög måluppfyllelse och hög kompetens bland våra medarbetare.

På vår hemsida kan du läsa mer om förskolan inom utbildningsförvaltningen.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se

Din kompetens
Vi söker dig som är tydlig ledare och leder vår verksamhet mot uppsatta mål. Du har ett förhållningssätt där du utmanar rektorer, medarbetare och kollegor att skapa en förskola för framtiden. Som ledare har du ett engagerat, modigt och tillitsbaserat ledarskap. Du brinner för att utveckla och förbättra våra barns lärande samt utmanar och har höga förväntningar på vår kvalitet. Du har en positiv och lösningsorienterad inställning till ditt uppdrag, samarbetar lätt med andra och skapar med lätthet nya relationer. I din kommunikation är du tydlig och du har en stark förankring i skolans värdegrund samt förmåga att se till verksamhetens bästa. Du har och agerar utifrån ett övergripande perspektiv.

Du som söker har högskoleexamen inom pedagogik, gärna mot förskola, samt examen i rektorsutbildningen. Du har erfarenhet av att arbeta som rektor inom förskola med flerårig chefs- och ledarerfarenhet samt kunskap om styrdokument, budget, arbetsmiljö och att leda i förändringsarbete. 

Kontakt
För mer information kontakta Veronika Otterborg (veronika.otterborg@asb-executive.se) 070-568 82 66.

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen.

Ansökan
Ansök senast den 2022-08-17.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande utbildningschef förskola. 

Publicerad 2022-06-23

Ansök nu