söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Biträdande kommundirektör

Arvika kommun, Arvika

Ansök nu

I Arvika är det nära till det som är viktigt i vardagen; jobb, skola, vacker natur, kulturutbud och fritidsaktiviteter. Arvika kommun är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare och erbjuder ett brett utbud av service och boendemöjligheter. Vårt läge är strategiskt längs stambanan med snabbtågen till både Stockholm och Oslo.

I Arvika hittar vi Sveriges innersta hamn, ett blomstrande kulturliv och stolta hantverkstraditioner. Här finns också livskraftiga industriföretag som t.ex. Volvo Construction Equipment, Thermia och Swegon. Enligt den senaste kommunenkäten uppger Arvikas olika arbetsgivare att ca 2 000 nya personer behöver anställas under de kommande fyra åren.

Arvika kommun har idag 2 700 kompetenta medarbetare i stab, förvaltning och bolag. Arvika har 2023 som en av fyra kommuner i Sverige nominerats till ”Årets kvalitetskommun”. Utmärkelsen har delats ut sedan 2003 och går till den kommun som lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Läs gärna mer om oss på www.arvika.se

Vi söker nu en utvecklingsinriktad och god ledare till rollen som biträdande kommundirektör

Din roll
Som biträdande kommundirektör leder du Arvika kommunledningsstab med sju direkt underställda chefer och totalt ca 100 medarbetare. Personen ingår i kommunens koncernledningsgrupp och rapporterar till kommundirektören. Biträdande kommundirektören ersätter även kommundirektören vid dennes frånvaro. Kommunledningsstaben ska bedriva en aktiv omvärldsbevakning och offensivt medverka till tillväxt och utveckling för medborgare och näringsliv i kommunen genom att verka för ett gott näringslivsklimat och en effektiv användning av våra gemensamma resurser. I Kommunledningsstaben ingår funktioner för; IT och Digitalisering, Kommunikation, Kultur och Fritid, Samhällsbyggnad, Kansli, Näringsliv och Turism.

I ditt uppdrag arbetar du tätt ihop med kommundirektören och är också ställföreträdande. Du kommer vid behov ersätta kommundirektören i arbetet gentemot kommunstyrelsen, och tillsammans med andra bereda, driva och utveckla komplexa frågor inför politiska beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige.

Förväntan på den biträdande kommundirektören är att säkra både en ordnad verksamhet som levererar hög kvalitet och service i sina tjänster i kombination med ett löpande utvecklings och förbättringsarbete. I förväntan ingår också en lyhörd och tät medborgardialog där direktören säkrar öppenhet, intresse och kommunikation med kommunens medborgare, näringsliv och besökare från organisationens sida. Man ska uppleva Arvika kommun som en effektiv och samverkansinriktad aktör som framstår som attraktiv plats att bosätta sig på, starta företag i eller besöka.

Vi söker

  • Dig som har flera års erfarenhet av att leda verksamhetsövergripande, strategiska frågor inom offentlig sektor.

  • Du är uppskattad för din goda ledarförmåga som chef över chefer, van att leda en ledningsgrupp.

  • Har dokumenterad erfarenhet av att ha drivit förändringsarbete som mött höga krav på utveckling och goda resultat i komplexa strukturer.

  • Är erfaren och skicklig avseende styrning, processer och struktur som leder till ökad samverkan, effektivitet och kontroll.

  • Har förståelse för och någon erfarenhet av politiskt styrd verksamhet.

  • Har akademisk utbildningsbakgrund som bedöms som relevant för uppdraget.

Som person är du känd för din starka drivkraft och vilja att skapa konkreta önskvärda resultat. Du bygger förtroende baserat på lyhördhet, öppenhet, kommunikation och kompetens. Din förmåga är på en hög strategisk nivå samtidigt som du säkrar en väl fungerande operativ verksamhet.

Det här är ett jobb för dig som söker en utmaning i en charmig och spännande kommun belägen i mycket vacker natur!

Mer information och ansökan
Vi samarbetar med Compass Human Resources Group i den här rekryteringen och vill du inleda en dialog, ställa frågor och kanske anmäla intresse för den här tjänsten så tar du kontakt med Bo Bengtsson, Senior konsult 070-971 35 50 eller bo.bengtsson@compass.se

Du kan också söka tjänsten direkt genom hemsidan, dock senast den 5:e juni.

Om du blir aktuell för tjänsten kommer du att genomgå en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen innan anställning. Tjänsten ställer krav på svenskt medborgarskap.

Publicerad 2023-05-08

Ansök nu