Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Biträdande förhandlingschef

Sobona, Stockholm

Ansök nu

Sobona är de kommunala företagens arbetsgivarorganisation. Vi tecknar kollektivavtal, stödjer medlemmarna i arbetsgivarfrågor och opinionsbildar för att stärka de kommunala företagen. Vi bidrar till att medlemmarna blir mer attraktiva arbetsgivare och får de bästa förutsättningarna för att skapa affärsmässig samhällsnytta. Med arbetsgivarfrågorna på plats kan våra medlemmar fokusera på sitt uppdrag: Att agera långsiktigt och se till att kommunernas och regionernas resurser används effektivt. Vår vision är ett hållbart samhälle präglat av utveckling och tillit. Med en värdegrund som präglas av samarbete, utveckling och hållbarhet skapar vi medlemsnytta varje dag.

Sobona bildades 2018 och har sedan dess befunnit sig i en intensiv utvecklingsresa. Vi har fusionerat två organisationer, förhandlat fram helt nya kollektivavtal och utvecklat vårt medlemserbjudande för att ge bästa möjliga stöd till våra medlemmar. Nu går vår resa vidare. För att kunna bidra i utvecklingen går vi mot att bli mer agila och processorienterade i hela vår organisation och nu söker vi en biträdande förhandlingschef med erfarenhet av och intresse för att driva utveckling och processer. Är det du?

Ditt uppdrag
Som biträdande förhandlingschef har du en nyckelroll i organisationen. Du leder tillsammans med förhandlingschefen funktionen ”Förhandling och arbetsgivarservice” med ca 15 medarbetare. Sobona är part i ett stort antal kollektivavtal och du kommer att ha ansvar för delar av dem samt för några av de processer vi driver inom Sobona. I rollen ingår löpande kontakter med våra tio motparter och medlemmar i samtliga tolv branscher, men framförallt ligger fokus på att stötta förhandlarna och ge dem bästa möjliga förutsättningar att bedriva sitt arbete. En nyckel i detta är att våra olika processer och samarbetet internt inom Sobona fungerar väl och fortsätter att utvecklas.

Rollen som biträdande förhandlingschef innebär att du har många kontaktytor och du behöver vara skicklig på att upprätta och vårda goda relationer. Då en nära medlemsdialog är ett av Sobonas kärnvärden kommer du även att tala i olika forum som exempelvis branschråd och webbsändningar om aktuella ämnen. Därför behöver du tycka om att ha en utåtriktad roll som innebär att du ibland står på scen.

Vem är du?
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av centralt förhandlingsarbete gärna i ledande ställning samt erfarenhet och intresse för att leda och driva utvecklingsprocesser. Du behöver ha goda kunskaper inom det arbetsrättsliga området och en relevant akademisk examen. Självklart uttrycker du dig väl både muntligt och skriftligt.

Egenskaper som vi värderar högt i denna tjänst är att du är utvecklingsinriktad och kommunikativ. Du är relationsskapande och har lätt för att samarbeta, se lösningar och göra väl grundade analyser. Ingen dag är den andra lik hos oss - omväxlande arbetsområden behöver därför vara något som stimulerar dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en trevlig och utvecklande arbetsplats i nyrenoverade lokaler nära Slussen. Då vi är inne i en utvecklingsfas förväntas du vara med och påverka och utveckla nya arbetsformer och processer. Hos oss får du arbeta nära medlemmarna och vara med på resan med att fortsätta spetsa vårt erbjudande utifrån en redan tydlig strategi. Förutom goda anställningsförmåner erbjuder vi ett arbete som kännetecknas av frihet under ansvar i ett samarbetsklimat med hög grad av delaktighet. Vi som jobbar på Sobona trivs i en öppen och inspirerande arbetsplats med en kultur som bygger på arbetsglädje, stolthet, engagemang och balans i livet. Likt stora delar av arbetsmarknaden i övrigt arbetar vi för att hitta det ”nya normala” efter pandemin där vi hittar rätt mix av arbete på plats på kontoret och på distans utifrån verksamhetens behov. Tjänsten utgår från Stockholm och resor i tjänsten förekommer.

Ansökan och kontakt
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se, som vi samarbetar med i denna rekrytering. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Eventuella frågor besvaras gärna av ansvarig konsult Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90. Vid frågor om tjänsten går det också bra att kontakta Förhandlingschef John Nilsson, tel 08-452 74 72, samt någon av våra medarbetarrepresentanter Erik Lardenäs, tel 08-452 71 81 eller Marianne Albemark, tel 08-452 75 02.

Publicerad 2022-06-17

Ansök nu