Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Barn- och utbildningschef

Höörs kommun, Höör

Ansök nu

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit. Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog och respekt gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Barn- och utbildningschef
Som Barn-och utbildningschef har du helhetsansvar för att leda och utveckla verksamheten som består av ca 400 medarbetare varav 250 personer i grundskolan och ca 130 personer i förskolan. Du leder totalt 14 personer som direktrapporterar till dig. Verksamheten omfattar verksamheter från förskola till gymnasieutbildning. Som Barn-och utbildningschef ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp med uppdraget att vara med och leda hela kommunen tillsammans med skickliga kollegor.

Uppdraget
Som Barn-och utbildningschef blir ditt uppdrag att leda verksamheten i enlighet med Höörs kommuns vision och de vägledande fullmäktigemålen. Ditt huvuduppdrag är att säkerställa att förskole- och skolverksamhet har en hög kvalitet, god lärmiljö och en långsiktig hållbar ekonomi och miljö. Därutöver ska du bidra med sakkunskap och helhetssyn över hela den kommunala verksamheten i nära samarbete med kommundirektören och övriga sektorchefer i förvaltningen.

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet som ledare, har ett stort engagemang för samhällsfrågor och är en fena på att utveckla både medarbetare och verksamhet. Du bör ha tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation med en förmåga att leda verksamheten genom andra ledare, med goda resultat.

En förmåga att skapa ett starkt ledningsteam och leda verksamheten tillsammans med och genom andra ledare blir viktigt, såsom även viljan att utveckla medarbetare som i sin tur skapar goda förutsättningar för eleverna att nå sina mål.

Som Barn- och utbildningschef krävs att du är bra på att navigera både uppåt och nedåt i organisationen och att du stimuleras av att röra dig både strategiskt och operativt.

Ledarskapet
Ditt ledarskap utmärker sig genom att skickligt balansera mellan ledning och styrning.
Du har ett synsätt som utgår från att skapa förutsättningar för dina medarbetare med ett tillitsbaseratl synsätt i kombination med ett situationsanpassat ledarskap.
Du stimuleras av att samskapa och samarbeta.

Höörs kommun erbjuder
Vi erbjuder rätt person en spännande utmaning tillsammans med duktiga kollegor och en organisation som ligger i framkant, som tar vara på och utvecklar individens kreativitet. Idén om en hållbar utveckling har drivits långt och naturens möjligheter tas tillvara för boende, fritid och företagande. Höör har väldigt goda kommunikationsförbindelser och är en kommun i expansion.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med FXL | Find executives och Petra Johnsson, 070-990 08 88, www.findexecutives.se

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2022-06-27

Ansök nu