Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Barn- och ungdomsdirektör

Järfälla Kommun, Järfälla

Ansök nu


Om arbetsplatsen

Järfälla har norra Stockholms mest spännande läge och är en attraktiv inflyttningskommun. Vi som arbetar här erbjuder välfärd med kvalitet och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla. Järfälla växer snabbt och inom femton år har kommunen vuxit från dagens 80 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service i Barkarbystaden. Järfälla kommun har idag cirka 4500 anställda inom en rad olika verksamheter, men med ett gemensamt uppdrag - att ge Järfällas invånare bästa möjliga service och omsorg i livets olika skeden samt att använda kommunens skattemedel på ett klokt sätt.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en barn- och ungdomsdirektör som vill bidra till att en bra kommun blir ännu bättre. Kan det här vara din nästa utmaning?

Barn- och ungdomsförvaltningen driver förskola, förskoleklass, fritidshem, fritidsklubb, grundskola och grundsärskola. Förvaltningen ansvarar också för öppen förskola, pedagogisk omsorg och öppen fritidsverksamhet. Inom förvaltningen arbetar ca 2 200 medarbetare. Vi söker en barn- och ungdomsdirektör som vill vara med och föra alla Järfällas barn och elever framåt!

Här får du arbeta i en expansiv miljö där utveckling av kvalitet och resultat är i fokus. Din uppgift är att leda förvaltningen och tillsammans med övriga chefer utveckla verksamheten och dess medarbetare med fokus på uppdraget. I tjänsten ingår det samlade ansvaret för förvaltningens resultat, ekonomi och personal.

Du har ett övergripande ansvar för ärenden till barn- och ungdomsnämnden och har ett förtroendefullt samarbete och bra dialog med den politiska ledningen. En konstruktiv samverkan med övriga förvaltningar, fackliga representanter och externa aktörer är en viktig del i arbetet. Du rapporterar direkt till kommundirektören och ingår i kommunledningsgruppen, där du också förväntas bidra för att utveckla kommunen i stort. Tillsammans med kommunledning och övriga förvaltningar driver du Järfälla framåt, allt för att ge medborgarna största möjliga nytta och använda resurserna effektivt.

Du representerar kommunen i olika sammanhang på regional och lokal nivå. Viktiga fokusområden för kommunen är Tryggare Järfälla, God välfärd samt Hållbar utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet inom utbildningssektorn

  • Resultatansvar på kvalificerad nivå och erfarenhet av att driva strategiska samhällsfrågor.

  • Flerårig chefserfarenhet från komplex organisation, gärna med erfarenhet av att leda underställda chefer.

  • Flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet, gärna som förvaltningschef.

  • Erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändring och utveckling av såväl verksamhet som organisation.

  • Behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift

Vem är du
Som person är du tydlig och trygg i ditt ledarskap. Du har drivkraft, lyhördhet och utvecklingsinriktning. Du har hög integritet samtidigt som du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Som person är du strukturerad med gott omdöme. Du har fokus på uppdraget och har en strategisk och problemlösande förmåga. Förståelse och intresse för samhällsutveckling samt för övergripande processutveckling är viktigt.

Som ledare har du en förmåga att leda, engagera och stötta verksamhetens chefer och medarbetare. Du inger förtroende, bygger ditt ledarskap på öppenhet och tillit. Du är resultatorienterad och beslutsför, kan navigera i en komplex miljö och leda genom andra, att omsätta målbilder i ord och handling är centralt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Som förvaltningsdirektör i Järfälla får du en omväxlande och utvecklingsinriktad roll i en kommun med stark tillväxt och med många verksamheter i framkant. Du möts av en mycket kompetent organisation med stor stolthet och engagemang för verksamheten under devisen För Järfälla framåt.

Anställningsvillkor
Tillträde: Efter överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön

Ansökan
Sista ansökningsdag: 21 augusti 2022
Referensnummer: A1133643

Välkommen med din ansökan

Övrigt
För att göra en formell ansökan, ansöker du direkt via kommunens hemsida. I denna rekrytering samarbetar Järfälla kommun med ProAstri. Vill du ha mer information om tjänsten eller en första konfidentiell dialog är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ingela Papinski på ProAstri, telefon 0705 76 18 76, eller ingela@proastri.se, dit du även kan skicka en intresseanmälan.

Denna tjänst är säkerhetsklassad och det innebär att en bakgrundskontroll kommer att genomföras. Godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Publicerad 2022-06-13

Ansök nu