Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Avdelningschef Teknikförvaltningen

Region Gotland, Visby

Ansök nu


Vilka är vi?

Den nyetablerade avdelningen är en sammanslagning av vår Gata/park avdelning och avdelningen för Mark och Trafik och bildas den 1 januari 2023.

Du får som avdelningschef möjlighet att komma in i ett tidigt skede då du kan delta i formandet av den nya avdelningen och skapa en effektiv verksamhet där medarbetare och ledare trivs, bidrar och tar ansvar.

Avdelningens uppdrag är en viktig del i det kommunala ansvaret och verksamheten har en betydande påverkan på alla gotlänningars liv och bidrar till både gotlänningars och besökares fina upplevelse av ön. Med detta följer ett ansvar för att en god kommunikation upprätthålls mellan verksamhetens alla delar och dess kunder.

Den nya avdelningen som är en viktig del i vår Samhällsbyggnadsprocess spänner över flera områden och kommer att innefatta drift, underhåll och utveckling av gator, vägar och parker, upplåtelse av offentlig platsmark, styrning och reglering av trafik samt kollektivtrafik. Avdelningen ansvarar även för en maskinstation och Region Gotlands bilpool. Avdelningen kommer att arbeta med såväl rena driftsfrågor som myndighetsutövning. Det finns idag ca 90 tillsvidareanställda medarbetare som under sommarhalvåret förstärks med ett 30-tal säsongsanställda. Hur den nya avdelningens organisation kommer att se ut är ännu inte fastställt.

Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi efter någon som vill leda arbetet med att göra avdelningen säker, effektiv och rolig att arbeta inom. Du och dina medarbetare har en viktig roll i utvecklingen av vårt varumärke, vår myndighetsutövning och hur vi möter våra kunders behov. Vi erbjuder ett kvalificerat och omväxlande arbete med många stimulerande arbetsuppgifter där du blir en del i en större helhet och där vårt uppdrag bidrar till att bygga det gotländska samhället.

Teknikförvaltningens verksamhet är mitt uppe i omställningen till ekologisk hållbarhet, där vi är en viktig aktör för Gotland ska nå målet att vara klimatneutralt år 2040. De delar som du och dina medarbetare kan bidra med kommer att vara en viktig del i resan. 

Som avdelningschef arbetar du genom strategiska mål och visioner. Du ansvarar fullt ut för ekonomin, med en årsomsättning på ca 90 miljoner, dina anställda och deras arbetsmiljö samt en verksamhet som utförs av både interna och externa utförare.

Du ingår i teknikförvaltningens ledningsgrupp där vi räknar med att du bidrar med kompetens, inspiration och nya idéer som kan konkretiseras och användas i praktiken. 

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område eller annan akademisk utbildning som kan bedömas som likvärdig. För att klara uppdraget utgår vi från att du har erfarenhet av arbete i liknande verksamhet. Du uppskattar att arbeta såväl strategiskt som operativt och har erfarenhet av både operativt arbete och myndighetsutövning inom de beskrivna områdena. Du trivs i ledarrollen och har flerårig chefserfarenhet. Du känner dig även trygg i rollen som chef och har flerårig erfarenhet från chefsbefattningar. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Önskvärt är att du har erfarenhet från arbete i politiskt styrd verksamhet och därmed vet vilka krav som ställs på oss som arbetar inom offentlig sektor. Självklart ser vi det som en merit om du har erfarenhet från arbete hos privata aktörer inom området.

Vi söker en bra ledare som månar om sina medarbetares arbetsmiljö och som vet att ledarskap handlar om att generera resultat genom andra. Du som söker vet att du bedöms utifrån dina medarbetares prestationer. Våra medarbetare behöver en kommunikativ och tydlig chef som tar vara på allas kunskap och erfarenhet för att nå framgång i verksamheten. Som avdelningschef är du en viktig del i förvaltningens arbete med organisationskulturen där vi strävar efter att öka tilliten, samverka mer över gränser, ständigt lära och utvecklas samt öka helhetsförståelse och stolthet. I denna förflyttning är du en viktig förebild.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal såväl som skrift.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-12-11
Referensnummer: 2022/1285

Kontakt
Patric Ramberg
0498-26 93 61

Fackliga företrädare
Andreas Olson
Ledarna
andreas.olson@gotland.se

Anders Wahlund
SACO
anders.wahlund@gotland.se

Magdalena Hultström
Vision
magdalena.hultstrom@gotland.se

Pia Malmros
Kommunal
pia.malmros@gotland.se

Om Region Gotland
Region Gotland är den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Vi är över 6700 engagerade medarbetare som tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare.Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på gotland.com/flytta-hit

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Publicerad 2022-11-21

Ansök nu