Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Administrativ direktör

Eskilstuna kommun, Eskilstuna

Ansök nu


Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig – en erfaren administrativ chef som älskar att leda i rollen som generalist. Här ansvarar du för ledningsstaben på Kommunledningskontoret. Du får vara med och trygga kommunens tunga och avgörande basprocesser – och utveckla Eskilstuna tillsammans med en hel koncernledningsgrupp.

Kommunledningskontoret (KLK) ansvarar för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens angelägenheter. På ledningsstaben jobbar totalt cirka 25 medarbetare inom många olika frågor och kunskapsområden. Vi har ett kommunövergripande ansvar för all ärendehantering och politikstöd som rör kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Juridiska frågor, säkerhets-, trygghetsfrågor och krisberedskap ligger hos oss. I ledningsstaben ingår också den inre ledningen som har hand om kommunledningskontorets HR-frågor, ekonomi och administrativa stöd.

Se filmen om Eskilstuna här.

Arbetsuppgifter
Vår administrativa direktör ingår i koncernledningsgruppen och i kommunledningskontorets ledningsgrupp. Kommundirektören är din närmaste chef och du är i din roll ett viktigt stöd för honom i en bredd av frågor. I det inre arbetet jobbar ni för att leda och samordna KLK som egen förvaltning. Du är avdelningschef för ledningsstaben och det betyder att du har ett personalansvar för cirka 10 personer där två är enhetscheferna för juristenheten och säkerhetsenheten. Basen för avdelningen utgår från rättssäkerhet, trygghet och regelverk, men också att stödja ärendeprocessen inför politiska beslut. Du leder, samarbetar, stödjer, skapar strukturer och säkerställer en effektiv och korrekt hantering.

Att skapa ett gott samverkansklimat med direktörer och förvaltningschefer är en del av din vardag. Kommunens serviceförvaltning är en viktig samarbetspartner och här har du och kommundirektören löpande dialog kring styrning, stöd och leverans i våra basöverenskommelser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är van att jobba på ledande nivå i en stor komplex organisation. Du har en akademisk examen som är relevant för uppdraget. Vi tror att det är bra om du har erfarenhet av att jobba nära den politiska processen i en kommunal eller annan offentlig verksamhet. Du är van att hantera ett stort informationsflöde och parallella processer på ett lugnt och systematiskt sätt. Du har helhetsperspektiv, är utvecklingsorienterad och en kommunikativ person med stor egen drivkraft.

Som ledare drivs du av att tillsammans med dina medarbetare skapa tydliga rutiner i komplexa processer där olika behov möts. I ditt arbete skapar du förutsättningar för att medarbetarna ska utvecklas, nå resultat, känna delaktighet och vara engagerade i sitt arbete. Du värnar om goda relationer med kollegor i hela kommunkoncernen och trivs i offentliga sammanhang.

Om du vill veta mer är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulten med kontaktuppgifter nedan eller att söka tjänsten direkt!

Den här tjänsten är säkerhetsklassad så innan anställning kommer du att gå igenom en säkerhetsprövning.

Anställningsvillkor
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Övrigt
Vill du vara med och leda vägen?

Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag.

Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.

Kontakt
Eva Sundqvist Härdevik
Rekryteringskonsult
eva.hardevik@eskilstuna.se

Publicerad 2022-11-23

Ansök nu