Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Administrativ chef

Huddinge kommun, Huddinge

Ansök nu

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.


Om arbetsplatsen

Gymnasie- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för Huddinge kommuns verksamheter inom gymnasieskola, vuxenutbildning, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsinsatser och flyktingmottagande. Förvaltningen präglas av ett utvecklingsfokus som utgår från ett systematiskt kvalitetsarbete. Genom ständiga förbättringar, flexibel organisering och implementering av modern teknik ökas kvalitet och effektivitet. Förvaltningen innefattar två verksamhetsavdelningar, en ekonomiavdelning samt en administrativ avdelning.
Administrativa avdelningens uppdrag är att driva och utveckla förvaltningens övergripande lednings- och styrprocesser. På avdelningen arbetar ett mångfacetterat team bestående av ett tiotal specialister. Avdelningen ansvarar också för projekt- och förändringsledning samt näringslivs- och säkerhetssamordning.

Arbetsuppgifter

Den administrativa chefen är direkt underställd gymnasie- och arbetsmarknadsdirektören och ingår i gymnasie- och arbetsmarknadsförvaltningens ledningsgrupp.
Som administrativ chef har du det övergripande ansvaret för förvaltningens gemensamma stödfunktioner och processer. Du ansvarar också för att kommungemensamma styr- och stödprocesser integreras och förankras i verksamheten. Du leder och utvecklar avdelningens verksamhet och medarbetare, med fullt ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du förväntas nå goda resultat och driva en effektiv och högkvalitativ verksamhet inom givna budgetramar. Tillsammans med dina medarbetare ger du goda förutsättningar för beslutsfattare att fatta väl underbyggda beslut. Du bistår förvaltningsdirektören med att skriva fram underlag och du kan föredra ärenden i olika sammanhang. Du är en viktig koordinator för hela förvaltningsledningen där samordning, löpande driftsfrågor och internkommunikation blir en del i din tjänst. Som administrativ chef deltar du aktivt i ledningsgruppens arbete, bidrar till gott samarbete med andra förvaltningar och med ett helhetsperspektiv utifrån Huddingeinvånarens bästa.

Din profil

Dina kvalifikationer
Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning och dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet. Du har erfarenhet och stort intresse av att arbeta med administrativa frågor och processer i en politiskt styrd organisation, helst kommun. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med stöd av kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen, samt om du har arbetat med kvalitetsarbete och förändringsledning.

Dina egenskaper

Som person är du social, strukturerad och lösningsorienterad och du stimuleras av utveckling, att lära nytt och att befinna dig i komplexa sammanhang. Du har en mycket god förmåga att samverka och skapa och behålla relationer och nätverk. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och du har dokumenterad vana att skriva fram underlag för politiska beslut. Du kan och vill ta dig an såväl frågor med strategisk höjd som praktiska göromål i vardagen, och du kännetecknas av hög ambition, proaktivitet och god servicekänsla. Som ledare är du ansvarsfull, prestigelös, trygg och kommunikativ. Ditt ledarskap är baserat på dialog och tillit, främjar ett öppet samarbetsklimat och bidrar till engagemang, delaktighet och teamkänsla. Du brinner för att stötta dina medarbetare att växa och utvecklas och har god förmåga att fatta beslut och att delegera arbetsuppgifter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig ett stimulerande uppdrag i en utvecklingsinriktad förvaltning, där vi gemensamt möter framtidens utmaningar och behov. Vi arbetar enligt kommunens värderingar mod, driv, omtanke och mångfald och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Du får ett chefsintroduktionsprogram och möjlighet till fortsatt kompetensutveckling i ditt ledarskap och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Vi tillämpar löpande rekrytering, så välkommen med din ansökan med CV och personligt brev redan idag. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Upplysningar
Frida Plym Forshell gymnasie- och arbetsmarknadsdirektör 08-535 303 20

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum
2022-08-30

Referensnummer
GAF:2022:58

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.Publicerad 2022-08-02

Ansök nu