Vetenskaplig ledare - Hållbar utveckling och Innovation Norrbottens Kommuner

Information

Arbetsgivare: Norrbottens Kommuner
Ort: Luleå
Kategori: Ledning, Sakkunskap

Sista ansökningsdag:

1 nov
Sök jobbet

Norrbottens Kommuner är en intresseorganisation som företräder landets 14 nordligaste kommuner. Vi verkar för ett utökat kommunalt samarbete och ett hållbart samhällsbygge. I samverkan skapar vi konkurrenskraftiga arenor för dialog och kunskapsutveckling. Vi ger Norrbottens kommuner en samlad och tydlig röst, både hemma och ute i världen.

Vid Norrbottens Kommuner finns en FoUI-miljö som är kommunernas gemensamma forsknings- och utvecklingsarena. FoUI-miljön arbetar för att stödja samarbetet inom och mellan länets kommuner, med lärosäten och andra nationella och regionala aktörer vad gäller forskning, utveckling och innovation.


Norrbottens Kommuner erbjuder dig…
... som vetenskaplig ledare vid Norrbottens Kommuners FoUI-miljö ett stimulerande, variationsrikt och mångdimensionellt uppdrag. Som vetenskaplig ledare inom området hållbar utveckling och innovation utgår ditt arbete från Norrbottens Kommuners prioriterade områden och utifrån ett helhetsperspektiv kommer du att stödja kommunernas strategiska arbete.

Du kommer bland annat att utveckla och stödja regionala och lokala strukturer för samverkanskapacitet avseende forskning, utveckling och innovation, exempelvis i form av strategiska nätverk och olika mötesplatser för kunskapsutbyte, omvärldsbevakning och fördjupad kompetens.

Du kommer att göra lokala analyser för att stödja de kommunala planeringsförutsättningarna. Det kan handla om att identifiera och följa indikatorer av betydelse för länets kommuner och för att stödja kommunernas kunskapsutveckling och innovationsarbete för en hållbar samhällsutveckling.

Som vetenskaplig ledare arbetar du utifrån ett såväl strategiskt som operativt perspektiv på utvecklingsfrågor och former för verksamhetsnära forskning. Erfarenhet av samverkan mellan kommuner och mellan kommuner och akademi och/eller forsknings- och utvecklingsmiljöer är meriterande. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, självständighet och individuell drivkraft. Du
kommer att ha möjlighet att bedriva egen forskning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har disputerat, företrädesvis med samhällsvetenskaplig inriktning. Du har ett tvärvetenskapligt förhållningssätt och en vana vid verksamhetsnära forskning och utveckling. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i statistik och kvantitativ metod. Vi utgår från att du är skicklig på att anpassa budskap efter målgrupp och syfte.

Vi söker dig som är strukturerad, engagerad och lösningsorienterad. Som person har du god samarbetsförmåga och en vana att koordinera flera arbetsuppgifter samtidigt. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Individuell lönesättning. Placeringsort är Norrbottens Kommuners kontor i Luleå. Resor, framför allt inom länet, förekommer. Du ska ha körkort för bil.

Kontakt
För mer information om befattningen kontakta förbundsdirektör Kajsa Myrberg, tel 070-242 72 11 eller FoUI-samordnare Catarina Lundqvist, tel 070-693 54 33.

Fackliga representanter
Fackliga ombud är Helena Asklund (SACO), tel 070-6935477 och Thomas Lindmark (Vision), tel 070-666 53 38.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan till Norrbottens Kommuner, Box 947, 971 28 Luleå eller via epost till info@kfbd.se

Sista ansökningsdag: 1 november 2020

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Kajsa Myrberg
070-242 72 11
Catarina Lundqvist
070-693 54 33
Sista ansökningsdag: 1 november 2020
Publicerad: 28 september 2020 kl 11:16
Uppdaterad: 29 september 2020 kl 08:19

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Perra Hermansson

Vd Sunne Fastighets AB

Christer Ängehov

Förbundsdirektör Mälardalens brand- och räddningsförbund

Emma Nordwall

Förbundsdirektör Räddningstjänsten Skåne Nordväst

20 lediga jobb just nu