Verksamhetschef till sociala nämndernas förvaltning

Västerås stad
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
5 mars (13 dagar kvar)
Placeringsort:
Västerås
Kontaktperson:
Eva Sahlén 
Telefon: 021-39 14 68
Sara Andersson 
Telefon: 021-39 14 05
Publicerad:
13 februari

Vi söker dig som är redo för en ny utmaning och som vill göra skillnad i viktiga välfärdsfrågor. Hos oss får du en möjlighet att vara med och leda ett arbete som förändrar människors vardag på riktigt. Låter det som en spännande utmaning? Då kanske du är vår nya verksamhetschef. 

Sociala nämndernas förvaltning har en beställarfunktion med uppgift att bistå nämnden för personer med funktionsnedsättning och äldrenämnden med sakkunskap inom respektive verksamhetsområde. Förvaltningens samlade uppdrag är att utarbeta underlag för beslut i strategiska frågor, beställa och upphandla sociala tjänster, teckna avtal med utförare, följa upp och utvärdera verksamheten, omvärldsbevakning, forskningskontakter samt ansvar för myndighetsutövning för de två nämnderna. Läs gärna mer om förvaltningen på www.vasteras.se/socialanamndernasforvaltning 

Vi är en förvaltning med fokus på medarbetarna och här får du möjlighet att leda många olika typer av utvecklingsarbeten. Västerås stad ligger långt fram inom digitalisering och 2017 blev vi utnämnda till både årets e-hälsokommun samt årets employer branding kommun– vilket vi är väldigt stolta över!

För mer information: http://www.vasteras.se/socionom

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef leder, samordnar och planerar du de olika myndighetsutövande verksamheternas arbete och följer upp verksamheten i linje med lagstiftning och verksamhetsmål. Du svarar för att Västerås stad bedriver en rättssäker myndighetsutövning med hög kvalitet inom äldrenämnden och nämnden för personer med funktionsnedsättning. Hos oss är digitalisering ett viktigt inslag i utvecklingsarbetet och vi vill att du är med och utvecklar användandet av ny teknik inom myndighetsutövningen. Du kommer att arbetsleda fem enhetschefer och ha det övergripande ansvaret för personal, ekonomi, arbetsmiljö och verksamhet. Du har ett nära samarbete med bland annat strateger, upphandlare, ekonomer och HR och ingår i en ledningsgrupp tillsammans med de andra cheferna i förvaltningsledningen. 

Med nytänkande, engagemang och mod skapar du förutsättningar för den goda arbetsplatsen och du värderar ett nära samarbete inom förvaltningen. Du ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande och har en förmåga att se till det större perspektivet. Genom ett bra samspel mellan myndighetskontoren och genom att hitta nya gränsdragningar mellan enheterna tror vi att vi når framgång i vårt arbete. Vi vill att du som verksamhetschef är den som driver arbetet framåt - och naturligtvis är du en god ambassadör för staden och våra verksamheter.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten har du en relevant högskoleexamen och du bör vara väl förtrogen med kommunal verksamhet. Vi söker dig som har en erfarenhet av framgångsrikt chefsarbete på en högre eller strategisk nivå i en politiskt styrd organisation. Har du även erfarenhet av att leda andra chefer/ledare kommer du ha stor nytta av det i ditt arbete. Då du kommer att leda våra myndighetsutövande verksamheter behöver du ha kunskaper om myndighetsutövning och socialtjänst med inriktning äldre och personer med funktionsnedsättning samt ha goda kunskaper inom de två nämndernas ansvarsområden och berörd lagstiftning. Vi ser också gärna att du har drivit utveckling-/förändringsarbete inom området. 

Som ledare i Västerås stad är det viktigt att du värdesätter mångfald och tror på ett öppet klimat där vi lyfter våra olikheter. Detta för att verkligen kunna leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi söker en trygg ledare som skapar engagemang och delaktighet – är det dig vi söker? 
Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad. 

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt. 

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad. 

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Anställningsform
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-03-05
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00096

Upplysningar
Direktör Eva Sahlén 
Telefon: 021-39 14 68

HR-konsult Sara Andersson 
Telefon: 021-39 14 05

Fackliga företrädare
Vision Per Lundqvist
Telefon: 021-398047

SSR Filippa Elmlin
Telefon: 021-391161

Vårdförbundet Mimmi Högblom
Telefon: 021-10 41 66

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
21 lediga jobb just nu