Verksamhetschef till barn och ungdom på socialkontoret

Norrköpings kommun
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
26 maj (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Norrköping
Kontaktperson:
Yvonne Thilander
Telefon: 011-15 23 03
Publicerad:
14 maj

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Vår verksamhet
Socialkontoret ansvarar och arbetar med familj- och individomsorg och bedriver en effektiv socialtjänst som kännetecknas av goda kunskaper om medborgarnas och individers behov av sociala insatser. Vi tar tillvara människors styrka och använder kunskapsbaserade metoder. Vi ser fortlöpande över våra arbetsprocesser så att de fungerar bra för de vi är till för. Vi samverkar både externt och internt för att klara vårt uppdrag.

Barn och ungdom - myndighet och utförare ska bli ett verksamhetsområde. Vi söker nu en verksamhetschef till detta uppdrag. Inom verksamheten arbetar idag 10 enhetschefer och cirka 230 medarbetare. Som verksamhetschef kommer du att ingå i kontorets ledningsgrupp och vara direkt underställd socialdirektören. 

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef kommer du att arbeta på uppdrag från socialdirektör och vara föredragande i nämnd i ärenden som rör verksamhetsområdet barn och ungdom. Uppdraget innebär att arbeta mål- och resultatinriktat med strategiskt utvecklingsarbete av verksamheten.

Du kommer även att tillsammans med dina chefskollegor ha ett sammanhållet ansvar för ekonomi, arbetsmiljö och personal på socialkontoret.

Det ingår även att samverka med andra aktörer både internt i kommunen och externt i såväl Norrköping som i regionen. 

Din profil
Vi söker dig med relevant högskoleexamen för uppdraget, gedigen chefserfarenhet inom socialtjänst och med erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt du som har goda kunskaper om gällande lagstiftning, förordningar och regler som gäller för området.

Du är mål- och resultatinriktad, sätter ditt verksamhetsuppdrag i fokus, arbetar mot målen och fokuserar på resultat. Du arbetar bra med andra och du har lätt för att uttrycka dig tydligt i både tal och skrift i olika sammanhang. 

Mer information och ansökan
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Kommunens chefer innehar befattningskontrakt som löper på fyra år.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Yvonne Thilander, socialdirektör på 011-15 23 03.

Din ansökan vill vi ha senast 26 maj.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
15 lediga jobb just nu