Verksamhetschef för gymnasiet till utbildningskontoret

Norrköpings kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
26 maj (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Norrköping
Kontaktperson:
Sofie Lindén
Telefon: 011-15 33 02
Katarina Nyqvist
Telefon: 011-15 30 10
Publicerad:
14 maj

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Vår verksamhet
Norrköpings gymnasier utvecklas mot att vara en modern gymnasieskola i framkant – en skola där varje ungdom får plats och bemöts med höga förväntningar. Vi ser på individen ur ett 1-20 årsperspektiv och utgår från barns och ungas individuella förutsättningar och behov. Varje elev lyckas och får en god start i att utveckla ett livslångt lärande. Det åstadkommer vi tillsammans genom framgångsrik undervisning, höga förväntningar, respektfulla relationer samt det pedagogiska ledarskapet.

Vi arbetar aktivt med att organisera vår verksamhet så att rektorer, lärare och arbetslag har goda förutsättningar att utveckla den pedagogiska verksamheten tillsammans utifrån en tydlig ansvarsfördelning enligt uppdraget i läroplanen. Norrköpings kommunala gymnasieskola utvecklas till en enad verksamhet, men med tydliga, profilerade och attraktiva enheter. Inom utbildningskontoret finns ca 4 500 medarbetare.

Vi strävar efter ständig utveckling och vidgar vår egen förståelse av vårt uppdrag, samt av omvärlden i vår tid, genom att ingå i lokala, regionala och nationella nätverk.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en strategisk verksamhetschef till gymnasiet. Du är en av två verksamhetschefer som delar ansvaret för att leda och driva den fortsatta strategiska verksamhetsutvecklingen av Norrköpings gymnasieskolor.

Som verksamhetschef ingår du i utbildningskontorets ledningsgrupp där du deltar aktivt i det strategiska arbetet med att utveckla Norrköpings skola 1-20 år – från förskola till gymnasiet. Verksamhetscheferna för gymnasiet kommer tillsammans ansvara för den kommunala gymnasieskoleverksamheten med drygt 550 medarbetare. Varje verksamhetschef är närmaste chef för ca 15 rektorer. Som verksamhetschef förväntas du vara coachande och utmanande i ditt chefsskap.

Utbildningskontoret styrs av en politisk nämnd samtidigt som gymnasiet styrs av statliga direktiv. Detta innebär att du agerar i enlighet med statliga styrdokument och verksamhetens målstyrning samt säkerställer att dessa efterlevs. Till stöd i arbetet finns olika specialistfunktioner, övriga verksamhetschefer, stabschef samt utbildningsdirektören som också blir din närmaste chef. Att arbeta för en budget i balans är en viktig del i uppdraget.

Vi förväntar oss att du tar del av aktuell forskning och omvärldsbevakning och att du tar ett övergripande och samordnande ansvar för att driva utvecklingen inom gymnasiet vidare mot att nå högre resultat och ökad likvärdighet.

Du är en god ambassadör och i ditt uppdrag ingår också att bygga nätverk och skapa och upprätthålla ett nära samarbete med universitet och företag i regionen.

Din profil
Vi söker dig med pedagogisk högskoleutbildning och som har gedigen erfarenhet av och kunskap om gymnasieskolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av strategiskt arbete med skolfrågor.

Du drivs av att arbeta självständigt, målinriktat och strategiskt för att åstadkomma resultat och verksamhetsutveckling. Ditt ledarskap är tydligt och kommunikativt och skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du ser helhet och sammanhang, kan prioritera rätt frågor och fatta nödvändiga beslut.

Tidigare erfarenhet av ledande roll inom skolverksamhet är ett krav och att har du haft en arbetsledande befattning över andra chefer är det meriterande.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta utbildningsdirektör, Sofie Lindén på telefon 011-15 33 02, 072-581 28 00 eller rekryteringsspecialist, Katarina Nyqvist 011-15 30 10.

Vi gör urval löpande men vi vill ha din ansökan senast den 26 maj.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
15 lediga jobb just nu