Verksamhetschef för grundskolan

Östhammars kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
1 juli (11 dagar kvar)
Placeringsort:
Östhammar
Kontaktperson:
Lisbeth Bodén
Telefon: 072-577 02 38
Publicerad:
11 juni

Arbetsplats
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vårt mål är att ha en skola där varje elev ständigt möts av nya utmaningar och får stöd så att de når sina drömmars mål. Kunskap, bildning och lust att lära ska stå i centrum. Skolan ska vara en plats där våra elever känner den trygghet och studiero som krävs för att de ska lyckas. För att vi ska lyckas bättre i det söker vi nu dig som vill leda denna spännande resa.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef för våra grundskolor får du i uppgift att driva den utveckling som tar vår grundskola steg för steg mot högre höjder. Att ha en förståelse för verksamheten, ett brinnande engagemang och en passion för utveckling med ständiga förbättringar av vår verksamhet är en naturlig del i din roll. Du får arbeta strategiskt tillsammans med förvaltningens ledning och rektorer med mål, kvalitet, resultat och uppföljning. Samtidigt är ditt uppdrag att till dina medarbetare sprida grogrunden för vidare utveckling av verksamheten, med stort engagemang.

Du är rektorernas chef och har ett övergripande ansvar för personal, ekonomi, samt arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheterna. Du får dessutom bidra till ett övergripande förbättringsarbete i förvaltningens centrala ledningsgrupp, som består av förvaltningschef, verksamhetschefer för förskolan och gymnasieskolan, administrativ chef, kontroller och skolutvecklingsledare.

Vi erbjuder dig en plats i en liten organisation med tillitsfull styrning, goda relationer, nära till beslutsfattare, engagerade medarbetare och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Dessutom stöd i ditt ledarskap i fråga om ekonomi, personalansvar, IT, kommunikation och skolutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för utbildning och utveckling av människor. Vi tror att du har en pedagogisk högskoleutbildning samt mångårig erfarenhet som chef inom utbildningssektorn, gärna som rektor eller liknande. Du behöver ha goda kunskaper om skolans mål och erfarenhet av kvalitetsstyrning, samt erfarenhet av att leda andra ledare.

Vi ser gärna att du är van att driva lednings- och utvecklingsarbete inom skolans värld. Det är också en fördel om du har god förståelse för vad det innebär att arbete i en politiskt styrd organisation. Du behöver ha en hög digital mognad och vara flytande i svenska. Om du har körkort är det en fördel.

Som person är du ansvarstagande och kommunikativ. Du är både strategisk och analytisk.

Ansökan
Ansök senast 1 juli 2019
Referensnummer: KS-2019-398

Vi intervjuar fortlöpande, så vänta inte med att lämna in din ansökan. Utdrag ur belastningsregistret krävs vid anställning.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar
hr@osthammar.se

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson
Lisbeth Bodén
Barn- och utbildningschef
072-577 02 38

Facklig representant
Camilla Lindström
Lärarförbundets Skolledare

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
14 lediga jobb just nu