Verksamhetschef Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Information

Arbetsgivare: Studiefrämjandet Skåne-Blekinge
Ort: Skåne enl. ö.k.
Kategori: Ledning, Skola

Sista ansökningsdag:

3 nov
Sök jobbet

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Skåne-Blekinge in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö, musik och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Brinner du för att leda, engagera och utveckla människor och verksamheter?

Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige. Studiefrämjandet är en ideell förening grundad på 19 medlemsorganisationer och deras demokratiska inflytande.

Studiefrämjandets avdelning Skåne-Blekinge har en bred verksamhet som oftast sker i samverkan med ett vitt förgrenat föreningsliv inom och utanför våra medlems-organisationer. Vår målsättning är att bedriva verksamhet i samtliga 38 kommuner i Skåne och Blekinge.

Mer om tjänsten
Som verksamhetschef för Studiefrämjandet Skåne-Blekinge har du det övergripande ansvaret inför styrelsen för verksamhet, personal och budget. I dina arbetsuppgifter ingår

  • inom ramen för verksamhetsplan och budget organisera och leda arbetet inom organisationen;
  • strategisk utveckla och kvalitetssäkra verksamheten samt ansvara för kvalitetsledning;
  • representera Studiefrämjandet Skåne-Blekinge i Regioner och Kommuner
  • omvärldsbevakning;
  • övergripande HR ansvar för samtlig personal;
  • leda utvecklingen så att den sker över hela Skåne-Blekinge;
  • utarbeta underlag till styrelsens möten samt i samråd med styrelsens ordförande förbereda dessa samt verkställa styrelsens beslut.

Du ingår i kretsen av verksamhetschefer med ansvar för hela Studiefrämjandets utveckling.

Din profil
Vi söker dig som har chefserfarenhet med budget- och personalansvar samt erfarenhet av att arbeta med ekonomiska processer och ekonomistyrning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av, och god förmåga till förändringsledning. Du är en god kommunikatör, gärna med försäljnings/marknadsinriktning och behärskar svenska språket väl, både i tal och i skrift.

Det är meriterande om du har förståelse för offentliga anslag och bidragsbaserad verksamhet, har bra kunskaper om våra målgrupper och är skicklig på att hitta och etablera nya verksamhetsområden. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från folkbildningsverksamhet, idéburen verksamhet och/eller föreningsliv i ledande befattningar samt ett brett kontaktnät i regionen.

Som ledare är du jämställd, tydlig, entusiasmerande och lyhörd i ditt ledarskap. Du är proaktiv och lösningsorienterad. Du har hög integritet och är prestigelös och är hungrig på kunskap och utveckling. Det är också viktigt att du är en person som är ansvarstagande och resultatorienterad samt har lätt för att samarbeta.

Tjänsten innebär en del obekväm arbetstid samt en del resor inom verksamhetsområdet samt inom Sverige.

För tjänsten krävs att du har B-körkort.

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och kommer att inledas med en provanställning i sex månader, målstyrd arbetstid. Stationeringsort är i Skåne enligt överenskommelse. Tillträde 1 april 2020 eller enligt överenskommelse.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Allan Ljungqvist, ordförande i styrelsen, telefon 070-208 59 06. Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Mirjam Warne, HR-chef, telefon 08-545 707 19.

Facklig kontaktperson: Jerker Allgulander, Unionen, telefon 070-8608557.

Ansök genom att klicka på "Ansök nu!" knappen. Urval och intervjuer sker löpande, skicka in din ansökan gärna redan idag. Sista ansökningsdag 3 november 2019.

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. För mer information, se Studiefrämjandets integritetspolicy.

Vi undanbeder oss kontakt med mediasäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen av denna tjänst.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publiceringsdag: 8 oktober 2019 kl 14:29
Allan Ljungqvist
070-208 59 06
Mirjam Warne
08-545 707 19

Sista ansökningsdag:

3 nov

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Johan Dietrichson

Skolchef Surahammars kommun

David Norrfjärd

Kultur- och fritidschef Vaggeryds kommun

Stefan Nilsson

Vd Karlshamnsfastigheter

24 lediga jobb just nu