Verksamhetschef Studiefrämjandet Stockholms län

Information

Arbetsgivare: Studiefrämjandet Stockholms län
Ort: Stockholm
Kategori: Ledning, Skola

Sista ansökningsdag:

25 okt
Sök jobbet

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Stockholm in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling?

Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige. Studiefrämjandet är en ideell förening grundad på 19 medlemsorganisationer och deras demokratiska inflytande.

Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar Studiefrämjandet allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. I all verksamhet ska Studiefrämjandet främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Alla ska känna att de är välkomna till Studiefrämjandet!

Studiefrämjandet har 15 000 ideella cirkelledare som gör tillvaron lite mer fantastisk för många människor.

Studiefrämjandet Stockholms län bedriver verksamhet i hela länets samtliga 26 kommuner och har kontor i Stockholm vid Odenplan samt flera verksamhetslokaler i länet med totalt ca 70 anställda. Cirka 490 arvoderade ledare, lärare och annan personal anlitas för folkbildnings- och uppdragsverksamheten.

I dotterbolaget Hamburgerbryggeriet AB bedrivs verksamhet inom områdena konferens, fest & event samt konsert. Studiefrämjandet Stockholms län och Hamburgerbryggeriet verkar i symbios i gemensamma lokaler. Årsbudgeten är ca 15 MKR/år.

Studiefrämjandet Stockholms län är även huvudman för Basis Konstskola som bedriver utbildning på eftergymnasial nivå inför högskola och andra högre studier inom de konstnärliga yrkesområdena i tre ettåriga studiemedelsberättigade heltidsutbildningar.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som verksamhetschef för Studiefrämjandet Stockholms län är placerad i Stockholm och innebär det övergripande ansvaret inför styrelsen för verksamhet, personal och budget. Verksamhetschefen har direkt personalansvar för fem områdeschefer som ingår i ledningsgruppen.

  • Inom ramen för verksamhetsplan och budget organisera och leda arbetet inom organisationen.
  • Initiera och leda arbetet med verksamhetsplan, budget och verksamhetsberättelse.
  • Strategisk utveckla och kvalitetssäkra verksamheten samt ansvara för kvalitetsledning.
  • Ansvar för organisationens ekonomi med det övergripande budget- och resultatansvaret för den samlade verksamheten.
  • Övergripande ansvar för kommunikationen, internkommunikation och kommunikationsstrategi utåt samt marknadsföring/sälj.
  • Representera Studiefrämjandet Stockholms län i distriktchefsgruppen samt i Fosam, länsbildningsförbundet och andra relevanta samarbetsorgan.
  • Omvärldsbevakning inom relevanta områden samt opinionsbildning.
  • Övergripande HR ansvar för samtlig personal.
  • Leda utvecklingen så att den sker över hela Stockholms län i samarbete med områdescheferna.

Din bakgrund och personliga egenskaper
Du har högskoleutbildning och minst 5-8 års chefserfarenhet med budget- och personalansvar samt några års erfarenhet av att arbeta med ekonomiska processer och ekonomistyrning. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift och har god datorvana samt erfarenhet av och god förmåga till förändringsledning.

Det är meriterande med erfarenhet från arbete i ideell sektor på ledande nivå och av att arbeta med ideell styrelse samt folkbildningserfarenhet. Tidigare erfarenhet av arbete i socioekonomiskt utsatta områden, erfarenhet av föreningsliv samt ett brett kontaktnät i staden och Stockholmsregionen är även meriterande.

Som ledare är du jämlik, tydlig, lyhörd och entusiasmerande och du har ett coachande förhållningssätt. Du är ansvarstagande, strukturerad och proaktiv samt inriktad på att hitta lösningar och nå resultat.

Som person är du trygg i dig själv, har hög integritet samt är prestigelös. Ditt intresse för människor och samhällsfrågor är stort och du tycker om att skapa nätverk och arbeta för långsiktiga relationer inom föreningslivet, politiken och offentlig förvaltning.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wave Executive. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta våra rekryteringskonsulter Ulla-Maria Nilsson, tel 0733-98 68 68 eller Lars Weiler, tel 070-999 03 00.

Facklig kontaktperson är Siri Sandquist, tel 08-555 352 73.

Vi ser fram emot att få din ansökan till ulla-maria.nilsson@waveexecutive.se

Urval och intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är 25:e oktober.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Referensnummer: Test
Publiceringsdag: 25 september 2019 kl 15:16
Ulla-Maria Nilsson
0733-98 68 68
Lars Weiler
070-999 03 00

Sista ansökningsdag:

25 okt 3 dagar kvar

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Johan Dietrichson

Skolchef Surahammars kommun

David Norrfjärd

Kultur- och fritidschef Vaggeryds kommun

Stefan Nilsson

Vd Karlshamnsfastigheter

24 lediga jobb just nu