Verksamhetschef

Katrineholms kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
25 februari (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Katrineholm
Kontaktperson:
Jan Schröder
Telefon: 0706-18 11 61
Publicerad:
8 februari

En positiv, stabil och strategisk ledare med hög kompetens inom skolutveckling!

Om Katrineholm
Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, endast en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. För mer information om kommunen se #växmedoss och www.katrineholm.se

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden, det är mycket på gång i Katrineholm, bland annat bygger vi en helt ny 7 – 9 skola. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vår Bildningsförvaltning leds av förvaltningschefen tillsammans med tre verksamhetschefer, som vardera ansvarar för förskola, årskurs 1 – 6 samt en verksamhetschef för årskurs 7 – 9 och gymnasium.

Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”!

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med att driva och utveckla Katrineholms förskole- och skolverksamhet. Som verksamhetschef årskurs 7 – 9 och gymnasieskolan har du en nyckelroll i arbetet att, i samverkan med vår förvaltningsledning och de åtta skolledare som finns inom ditt ansvarsområde utveckla verksamheten med tydliga krav på kvalitet och attraktivitet. Inom ditt ansvarsområde finns idag cirka 2 300 elever, fördelade på 1 100 inom årskurs  7- 9 och 1 200 inom gymnasiet.

Du kommer att arbeta direkt under förvaltningschef och leda andra chefer. Du arbetar tillsammans med övriga verksamhetschefer och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du tar ansvar för att ge skolledare stöd och vägledning i att utveckla sina verksamheter. 

Som verksamhetschef ansvarar du för ekonomi, personal, arbetsmiljö samt pedagogiskt utvecklingsarbete. Det innebär också att styra verksamheten så att den inom ramen för avtal och lagar arbetar mot gemensamma mål samt ett medvetet arbete kring ett normkritiskt förhållningssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en engagerad, trovärdig och stabil ledare, med stark vilja att driva skolutveckling och som på ett naturligt sätt kan samverka med skolledarna i vårt förändringsarbete. Du har mycket god social kompetens, är kommunikativ och har god förmåga att samverka, samordna och skapa gemensamma målbilder och ett gott arbetsklimat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. 

Det är viktigt att du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på frågorna. Du är strategisk, visar gott omdöme i dina beslut och är tydlig i din kommunikation. Som ledare är du kommunikativ med förmåga att uppmuntra och inspirera. Du bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar.

Din bakgrund
Vi vill att du:
- Har relevant examen från högskola eller universitet.

- Du ska ha dokumenterad chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Vi ser också att du har erfarenhet av att driva skolutvecklingsarbete och är väl förankrad i skolans styrdokument.

- Har djup och gedigen kunskap om skolledning och skolutveckling, från skolor med årskurs 7 – 9 och/eller gymnasium.

- Har mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

- Det är meriterande om du genomgått rektorsutbildningen.

Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. 

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. 

I Katrineholms kommun är vi stolta över vårt arbete med genusmedveten styrning. Våra verksamheter ska leverera en service, en resursfördelning och ett bemötande på lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Katrineholms kommun tillämpar rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, du söker tjänsten via www.asb-executive.se.

Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). 

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer information
För mer information ring Jan Schröder på AS&B, tel 0706-18 11 61.
Ansök senast den 25 februari 2018.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
19 lediga jobb just nu