VD/koncernchef

Förvaltnings AB Framtiden
Fastighet, Ledning
Sista ansökningsdag:
13 augusti (23 dagar kvar)
Placeringsort:
Göteborg
Kontaktperson:
Karin Rudhag
Telefon: 0704–14 00 10
Sofia Rasmusson
Telefon: 0705-08 03 28
Publicerad:
28 juni

Framtidenkoncernen är Sveriges största allmännytta och ägs av Göteborgs Stad. Förvaltnings AB Framtiden är moderbolaget och genom bostadsföretagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder förvaltar och ansvarar Framtidenkoncernen för 72 500 lägenheter i Göteborg. I koncernen ingår också Egnahemsbolaget, Framtiden Byggutveckling och Störningsjouren. Koncernens huvuduppdrag är att bygga 14 000 nya bostäder fram till 2028, renovera befintligt bestånd varsamt och långsiktigt hållbart samt öka insatser och aktiviteter för att stärka våra utvecklingsområden. Koncernen är inne i en omfattande förändringsprocess som bland annat innebär att gå ifrån traditionellt bostadsbolag till att bli en drivande aktör inom hållbar stadsutveckling. För att uppfylla detta och det ägardirektiv som koncernen fått av Göteborgs Stad söker vi nu en driftig VD för att leda och utveckla koncernen.

”Vill du driva och utveckla Sveriges Största allmännytta?”

Som VD för Sveriges största allmännytta ansvarar och leder du Framtidenkoncernen genom ett medvetet och aktivt agerande. Koncernen ska vara en strategisk aktör i syfte att stärka Göteborgs stadsutveckling och för en tryggare och bättre sammanhållen stad.

Du utvecklar moderbolagets roll och tar tillvara de stora synergier som finns inom koncernen genom ett helhetstänkande i stadsbyggandet och i nära samverkan med andra aktörer inom och utom Göteborgs stad.

Du ska tillsammans med Framtiden Byggutveckling och koncernens dotterbolag bidra till en kraftig ökad bostadsproduktion samt motverka utanförskap och segregation särskilt i koncernens sex utvecklingsområden. 

Du kvalitetssäkrar och säkerställer så att intern styrning och kontroll uppfylls och att ägardirektivet följs samt lägger särskild vikt vid de sociala och ekonomiska frågorna. 
Du har erfarenhet av att leda en komplex organisation på en strategisk nivå och tänker innovativt. Du har en relevant högskoleutbildning för uppdraget. Tillsammans med medarbetarna i koncernens bolag utvecklar du en stark koncernkänsla för att uppnå målen genom affärsmässig samhällsnytta. 

Ditt ledarskap är tydligt, öppet och kommunikativt och du har förmågan att prioritera och delegera. Du är strategisk och analytisk med god förmåga att se till helheten men också människan bakom beslutet. Som person är du ärlig, trygg och orädd med hög integritet. Du är också lyhörd, ödmjuk med stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Du drivs av stort engagemang för uppdraget och har stort utvecklings- och leveransfokus!

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Omfattning: Heltid 
Antal tjänster: 1 
Anställningsform: Tillsvidareanställning, avtal för förvaltnings- och bolagschefer i Göteborgs Stad
Tillträde efter överenskommelse 

INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via http://www.offentligajobb.se senast den 13 augusti 2018. Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida http://www.source-executive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Karin Rudhag 0704–14 00 10, karin.rudhag@source-executive.se eller Sofia Rasmusson, 0705-08 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu