Vd Telge Energi 1 dag kvar

Telge Energi AB
Ledning
Sista ansökningsdag:
17 februari (1 dag kvar)
Placeringsort:
Södertälje
Kontaktperson:
Ingrid Linder
Telefon: 08‑550 220 91
Ulrike Rummler
Telefon: 08-796 17 00
Publicerad:
1 februari

Vill du leda och utveckla Sveriges mest hållbara energibolag? Vill du driva ett välskött bolag att bli ännu bättre? Vill du bidra till en schysstare omvärld? Är du van att leda organisationer med starka hållbarhetsvärderingar mot en tydlig vision? Då kan det vara just dig som vi på Telge Energi letar efter.

Din dag på jobbet –  Vd på Telge Energi
Telge Energi ingår i Telgekoncernen och är ett elbolag från Södertälje som alltid utmanat branschen. När du jobbar hos oss är du med och tar kampen för klimat, miljö och en hållbar framtid, tillsammans med 170 000 nöjda kunder. Vi jobbar rent, schysst och godhjärtat och 2017 blev vi utsedda till det högst ansedda energibolaget i Sverige.

Dina arbetsuppgifter
Som vd på Telge Energi leder du företaget med stöd av din ledning och rapporterar till såväl Telge Energis styrelse som till koncernchefen inom Telgekoncernen. Du ansvarar med din företagsledning för att Telge Energi når uppsatta mål och arbetar i enlighet med ägardirektiv, policyer och andra styrande dokument. Här ansvarar du för såväl operativa frågor som långsiktiga strategiska mål i en resultatdriven men prestigelös miljö. Du tillhör en snabbfotad och innovativ organisation med tryggheten av en stor koncern bakom dig.

Mer om ditt nya jobb
Att verka på elmarknaden innebär spännande utmaningar och en hel del snabba förändringar. Som vd jobbar du med att skapa en robust organisation som alltid har fokus på kund, försäljning och strategiska samarbeten. Samtidigt ser du till att din organisation arbetar med ständiga förbättringar, är kostnadseffektiv och drivs framåt. Ytterligare en viktig uppgift är att utveckla en ledningskultur som får människor att känna sig motiverade, delaktiga och engagerade.

Det här är du
Vi söker dig som vill utveckla Telge Energi – både medarbetare och kunder – för att bidra till en hållbar värld på riktigt. Du ska brinna för ett hållbart samhälle, även bortom el, och du är redo att anta utmaningen att göra Sverige och Södertälje till en förebild inom miljö och hållbarhet. Du är en trygg ledare som trivs med att möta människor, är kommunikativ och träffar lika gärna en skolklass som politiker och opinionsbildare. Självklart är du resultatinriktad. Dessutom tror vi att du har förmåga till helhetssyn och ser till både bolaget och koncernens bästa.

Personliga egenskaper
 • Hög integritet och gott omdöme.
 • Analytiskt med god strategisk förmåga.
 • Driven, engagerad, resultatorienterad med ett affärsinriktat förhållningssätt.
 • Grundvärderingar som stämmer överens med koncernens och bolaget värderingar.
 • Prestigelös med personlig mognad.  
 • Mycket god kommunikatör och relationsbyggare.
 • Lyhörd, drivande och involverad ledare.
 • God förmåga att entusiasmera, leda och stötta sina medarbetare.
 • Stort intresse för miljö och hållbar utveckling.

Som person känner du igen dig i Telgekoncernens kärnvärden; öppen, enkel, personlig, och modig, liksom i Telge Energis kompletterande värderingar; rebelliskt, ödmjukt, tydligt och engagerarat.

Krav
 • Framgångsrik erfarenhet från ledande positioner som vd, region- eller affärsområdeschef med resultat- och/eller budgetansvar.
 • Gedigen erfarenhet från ledande sälj- och eller marknadsföringsorienterade roller inom B2C.
 • Dokumenterad ledarerfarenhet.
 • Genuint intresse av och engagemang för hållbarhets- och miljöfrågor.
 • Erfarenhet av att bygga och vidareutveckla organisationer.
 • Akademisk utbildning inom ekonomi, marknadsföring, kommunikation eller liknande.
Meriterande
 • Erfarenhet från energi-, försäkring- eller telekombranschen.
 • Erfarenhet från politiskt styrda organisationer.
 • Erfarenhet av lean.
 • Erfarenhet från att ha gjort positionsförflyttningar med bolag.

Det här är vi
Välkommen till Telge Energi –  en del av Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas i tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Ansök idag
Vi vill gärna höra mer från dig!

I den här processen samarbetar Telge Energi med Alumni. För att söka tjänsten skicka ansökan och CV så snart som möjligt, och allra senast den 17 februari 2019, till application@alumniglobal.com och märk din ansökan med "AFST-315888” i ämnesfältet.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten och kring rekryteringsprocessen, kontakta Ingrid Linder, tf HR-direktör, 08‑550 220 91 eller Ulrike Rummler på Alumni, 08-796 17 00.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 4,500 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt arbetsförmedling och bemanning.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
26 lediga jobb just nu