VD Borås Elnät AB

Information

Arbetsgivare: Borås Elnät AB
Ort: Borås
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

24 aug
Sök jobbet

Borås Elnät står för trygghet, modernitet och närhet. Vi är ett lokalt, kommunägt bolag med i dagsläget cirka 80 anställda. Vårt arbete präglas av samhällsnytta - vi utvecklar och förvaltar samhällsbärande infrastruktur för el och IT-kommunikation, för att boråsarna ska ha möjlighet att leva ett modernt liv. På www.boraselnat.se och www.splitvision.se hittar du mer information om oss och våra tjänster.

Våra rötter går tillbaka till 1894 när Elektricitetsverket grundades och utbyggnaden av elnätet tog fart på allvar i Borås. I dag har vi ett nät som är väl dimensionerat för dagens behov och som ständigt byggs ut i en rekordhög investeringstakt för att möta utvecklingen i ett Borås som växer. Sedan början av 2000-talet har bolaget även ansvar för att tillgodose företag och kommuninvånarna med ett fiberbaserat kommunikationsnät för att möta den digitala framtiden.

Vi söker nu vår nästa VD som kan vara med och svara upp mot tillväxten i Borås och förse kommuninvånare och nya kunder med både el- och fiberanslutningar.

Om uppdraget
Som VD för Borås Elnät AB ansvarar du för att utifrån ägardirektiv och styrelsens beslut och visioner förvalta och vidareutveckla verksamheten inom bolaget. Du rapporterar till styrelsen för Borås Elnät AB. Tillsammans med bolagets ledningsgrupp leder du som VD bolaget i en bransch som står inför spännande utmaningar, där hela samhället ställer höga krav på öka effektiviteten och pålitligheten i el- & stadsnätet där Borås Elnät AB har en viktig roll att möta kommuninvånarnas behov.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har tidigare ledarerfarenhet från en större organisation med resultatansvar och gärna från liknande bransch. Vi ser det som meriterande om du har chefserfarenhet från ett kommunalt bolag. Du ser medarbetarna som den viktigaste resurs och är en ledare som förstår vikten av delaktighet för utveckling av bolaget. Du är erkänt duktig på att bygga goda relationer och nätverk där du skapar både engagemang och delaktighet. Du skapar värde genom att vara kund- och medborgarorienterad något som smittar av sig på dina arbetskollegor, som du gärna tar dig tid att träffa ute på arbetsplatserna.

Vi ser att du som söker dig till oss är en strukturerad ledare som är van att verka i ett brett uppdrag. Du är affärsinriktad och van att följa upp ekonomi med mål att skapa goda ekonomiska förutsättningar för bolaget. Du har relevant högskoleutbildning med ett stort samhällsintresse och en bred teknisk förståelse. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina ledaregenskaper.

För att lyckas i rollen som VD hos oss har du

  • tidigare erfarenhet av att leda en större organisation
  • meriterande chefserfarenhet från ett kommunalt bolag
  • erfarenhet av framgångsrikt kvalitetsarbete och processutveckling
  • vana av att arbeta med affärsutveckling och resultatansvar
  • ett välutvecklat affärssinne i kombination med god ekonomisk hushållning och tekniskt intresse

 Som ledare och person

  • är du analytisk, nytänkande och har en välutvecklad strategisk förmåga
  • har du en tydlighet och eftertänksamhet i ditt beslutsfattande
  • präglas din ledarstil av tillit, förtroende och engagemang som skapar delaktighet och gemenskap i verksamheten för medarbetare att växa och utvecklas i sina roller
  • är du kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift

Är du rätt VD för oss så kommer du till ett bolag med kompetenta och engagerade medarbetare som drivs av att utveckla och säkerställa infrastrukturen för el- och kommunikationsnätet i Borås Stad.

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Annchen Kull 073-039 70 34 eller Ylva Dahl 073-026 38 34. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Välkommen med din ansökan senast 24 augusti!

Anställningsvillkor
Löneform: Fast
Antal lediga befattningar: 1

Kontakt    
Annchen Kull
073-039 70 34

Ylva Dahl
073-026 38 34

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Annchen Kull
073-039 70 34
Ylva Dahl
073-026 38 34
Sista ansökningsdag: 24 augusti 2020
Publicerad: 23 juli 2020 kl 21:24
Uppdaterad: 23 juli 2020 kl 22:26

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Dag Oredsson

Kommunikationschef kommunalförbundet VA Syd

Karl-Olof Petersson

Kommunchef Mellerud

Anders Friberg

Regiondirektör Region Dalarna

32 lediga jobb just nu