VD AB Ystadbostäder

Information

Arbetsgivare: AB Ystadbostäder
Ort: Ystad
Kategori: Ledning, Stadsbyggnad

Sista ansökningsdag:

30 sep
Sök jobbet

Då vår VD nu går vidare söker vi dig som vill fortsätta leda och utveckla Ystadbostäders organisation.

Som VD har du, utifrån vår ägares och styrelsens riktlinjer, det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla bolaget där fokus ligger på förvaltning och förädling av befintliga bostäder. Ystadbostäder har skrivit på Allmännyttans klimatinitiativ och som VD ansvarar du för att arbetet med satsningar för minskad klimatpåverkan fortsätter. Vidare kommer du också att arbeta med visionsarbete och profilering av Ystadbostäder samt utveckling av processer kring affärsplan och värdegrundsarbete. Rollen är strategisk men som VD är du också involverad i processerna och har ett nära samarbete med dina chefer och medarbetare.

I ditt uppdrag kommer du även att vara VD för Ystads Industrifastigheter och ingå i kommunens koncernledningsgrupp.

Bakgrund
Du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och gärna med erfarenhet från allmännyttan. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller kunskap om fastighetsförvaltning och har du tidigare VD erfarenhet och erfarenhet av upphandlingsarbete är det önskvärt. Du har en vana och erfarenhet av att arbeta i organisationer med struktur och tydliga rapporteringsvägar och har arbetat med affärsplan, visions- och värdegrundsarbete.

Du har goda ledaregenskaper, är kommunikativ och rak samt tror på ett öppet och transparent ledarskap. Du är en prestigelös person med god förmåga att hantera olika intressenter, både externt och internt, och kan navigera i en politiskt styrd organisation. Du är strukturerad och har ett kommersiellt tänk.

Om Ystadbostäder
AB Ystadbostäder är ett 50-årigt fastighetsbolag med Ystads kommun som ensam ägare. Vi äger och förvaltar för närvarande ca 1 300 bostäder, ett 70-tal lokaler och mer än 900 garage och bilplatser i Ystads stad. Alla är hyresrätter.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Ystadbostäder med Experis.

Kontakt
För mer information är du välkommen att kontakta: Magnus Hallberg, chefsrekryteringskonsult, på tel: 040-660 63 14 alternativt epost: magnus.hallberg@se.experis.com

Intervjuer och urval kommer att ske under augusti. Skicka gärna din ansökan via länken nedan.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att ses!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 25 juni 2020 kl 09:31
Uppdaterad: 25 juni 2020 kl 09:47

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Anette Kotilainen

Kulturchef Säters kommun

Josefin Enström

Näringslivschef Säters kommun

Catherine Hellgren

Ekonomichef Säters kommun

29 lediga jobb just nu