VD

Centrumbostäder i Skara AB
Bygg, Fastighet, Ledning
Sista ansökningsdag:
2 september (15 dagar kvar)
Placeringsort:
SKara
Kontaktperson:
Ylva Dahl
Telefon: 0730-26 38 34
Annchen Kull
Telefon: 0730-39 70 34
Publicerad:
13 juli

Nu söker vi en VD och en ledare som med erfarenhet, kunskap och engagemang kommer att fortsätta leda, utveckla och driva Centrumbostäder i Skara AB framåt.

Centrumbostäder i Skara AB, är Skara Kommuns allmännyttiga bostadsbolag vars ändamål är att främja bostadsförsörjningen i Skara genom förvaltning och byggnation av bostäder, samt utveckla boendet. Centrumbostäder skall erbjuda bostäder för olika faser i livet, såväl för unga som seniorer.

Bolaget består av VD och åtta medarbetare som är lokaliserade i gemensamma lokaler i Skara. Under 2019 års sista kvartal kommer verksamheten att flytta till nya lokaler i  Skaras centrum.

Vi har flera planerade byggnationer på gång och inom en snar framtid kommer exempelvis byggnationer på Stationsområdet i Skara att påbörjas. Det innebär en byggnation av ca hundra lägenheter och kommersiella lokaler.

Som VD för Centrumbostäder i Skara AB ansvarar du för att utifrån ägardirektiv och styrelsens beslut och visioner förvalta och vidareutveckla verksamheten inom bolaget. Du rapporterar till styrelsen för Centrumbostäder och är föredragande för politiken i kommunstyrelsen då detta efterfrågas. VD leder bolagets ledningsgrupp och har personalansvar för åtta medarbetare samt säsongsanställda.

Vem söker vi
Vi söker en ledare med stort engagemang och intresse för samhällsansvaret att driva rätt frågor utifrån vad som är bäst för att främja bostadsförsörjningen i Skara.

Du har relevant högskoleutbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet med erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation.

Du har god kunskap och erfarenhet av att driva strategiska frågor som är relaterade till byggnation eller fastighetsförvaltning.

Du samarbetar och relaterar till människor på ett lyhört sätt och skapar tydlighet och engagemang i ditt sätt att leda och möta medarbetare och samhällsmedborgare.

Du är prestigelös i ditt ledarskap och utvecklar dina medarbetare genom delaktighet och samverkan.

Med helhetstänk skapar du strukturer och förutsättningar för en effektiv styrning och ledning och förstår sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du kan också på ett flexibelt sätt omvärdera din taktik, dina planer och rutiner vid behov. Samtidigt är du handlingsorienterad och klarar av att arbeta självständigt när så behövs. Du leder, samordnar, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå och följa upp gemensamma mål.

Kvalifikationer
 • Erfarenhet av ledande befattning inom fastighets- eller byggbranschen 
 • Relevant högskoleutbildning
 • Kvalificerad erfarenhet av bygg- och projektledning samt av fastighetsförvaltning
 • Förståelse för politiskt styrd kommunal verksamhet och den lagstiftning som råder samt att hantera ett uppdrag med offentlig öppenhet.
 • En för tjänsten väl dokumenterad kompetens inom ekonomi, förhandlingar, upphandlingar och juridik
 • För tjänsten krävs B-körkort
Personliga egenskaper
 • Kommunikativ ledarstil med ett genuint kundfokus, samhällsintresse och en god omvärldsorientering
 • Målinriktad och med ett operativt ledarskap i utvecklingsarbetet
 • Förmåga att inspirera, engagera och stimulera till nytänkande
 • Prestigelös, lyhörd och god förmåga till samverkan och samarbete
 • Meriterande är erfarenhet av beslutsfattande i kommunal verksamhet

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Ylva Dahl 0730-26 38 34 alt. Annchen Kull 0730-39 70 34 på Tarasso AB, som ansvarar för denna rekrytering. Alla intresseanmälningar och kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-09-02

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
32 lediga jobb just nu