VD

Danvikshem
Ledning, Omsorg, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
26 maj (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Carina Rydström
Telefon: 073-343 41 51
Hannah Sandström
Telefon: 073-343 45 34
Publicerad:
8 maj

Danviks hospital är Sveriges äldsta ännu aktiva stiftelse och har till ändamål att bedriva vård och omvårdnad av äldre personer. Stiftelsen leds av en styrelse som utses av Socialstyrelsen, med landshövdingen och dennes ställföreträdare som självskrivna ordförande. Stiftelsens säte är Stockholm men administrationen är placerad i Nacka. 

Danvikshem har 206 platser fördelade på tio enheter varav sex enheter är för personer med demenssjukdom och fyra för somatik. Stiftelsens omvårdande verksamhet bedrivs vid stiftelsens anläggning Danvikshem i Nacka och har ca 250 anställda. Verksamheten omsluter ca 180 miljoner årligen.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag som VD för Danvikshem är att leda och utveckla vår anrika stiftelse mot nya mål, se till att vårt goda rykte lever vidare och arbeta för att vår beläggning fortsätter vara hög. Som VD för verksamheten ska du bl. a driva och genomföra strategier, förmedla inspirerande målbilder samt coacha dina medarbetare.

Du kommer att arbeta i tätt samspel med ledningsgrupp och styrelse och genomföra fastlagda strategier, implementera styrelsens beslut och utveckla stiftelsens verksamhetsidé. Att initiera och ta fram underlag till styrelsen blir ditt ansvar.

Bland dina dagliga åtaganden ingår att
kommunicera med externa aktörer, ledningsgrupp, underchefer samt medarbetare. Du kommer att ha en väl etablerad kontakt med stiftelsens kommunala uppdragsgivare. Arbeta för att vår beläggning fortsätter vara hög och att vårt goda rykte lever vidare. Följa samhällsutvecklingen och verka för att stiftelsens vision och mål genomsyrar verksamheten på samtliga nivåer. En betydande del av tjänsten handlar om social kompetens, kommunikation samt att coacha och entusiasmera medarbetare. Du är en närvarande ledare med väl fungerande etisk kompass.

Verksamheten innefattar även kapitalförvaltning, skog och fastigheter vilket kräver en mycket god ekonomisk förståelse samt ett starkt intresse och engagemang för dessa områden.

Utbildning och erfarenhet
Akademisk examen eller motsvarande.
Kunskap om och intresse för vård och omsorg.
Dokumenterad gedigen ledarerfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp.
Erfarenhet av att ha organiserat en verksamhet i flera nivåer samt erfarenhet från en verksamhet av likartad storlek som Danvikshem.
Kunskap inom kapitalförvaltning eller fastigheter är meriterande men viktigast är att det finns ett starkt intresse och engagemang för samtliga områden och en god ekonomisk förståelse.
Du har sannolikt erfarenhet av en tjänsteproducerande organisation och förstår vikten av att verka för verksamheten och medarbetarnas bästa.
Gärna tidigare erfarenhet av icke vinstdrivande verksamhet.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som beslutsfattare behöver du ha en utpräglad strategisk förmåga med en strävan att hitta långsiktigt hållbara lösningar och skapa planer som främjar konkurrenskraft. Du är en framtidsorienterad person som bevakar trender och som analyserar och förutser strategiska förändringar. Handlingskraft och uthållighet är viktiga egenskaper i din strävan att driva verksamheten framåt.

Din förmåga att bygga nätverk, kommunicera visioner och målbilder samt verka för verksamheten och medarbetarnas bästa är en nödvändighet för att lyckas som VD för Danvikshem. Du ser positivt på korta beslutsvägar, öppen kommunikation samt delaktighet bland personalen.

Ansökan och kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Rekrytering. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Carina Rydström, 073-343 41 51, carina.rydstrom@randstad.se eller Hannah Sandström, 073-343 45 34, hannah.sandstrom@randstad.se

Sista ansökningsdag: 26 maj 2019

Ansök via www.randstad.se Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag varför du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
15 lediga jobb just nu