VD 1 dag kvar

Tierps Energi & Miljö AB
Ledning, Miljö
Sista ansökningsdag:
22 maj (1 dag kvar)
Placeringsort:
Tierp
Kontaktperson:
Nicklas Jungander
Telefon: 019-19 68 05
Jenny Nilsson
Telefon: 019-19 68 03
Publicerad:
16 maj

Position
Tierps kommun med drygt 20 000 invånare är en expansiv kommun med ett gynsamt läge till Uppsala och Gävle med närhet till Stockholm, Arlanda och Mälardalsregionen. Tierps Energi och Miljö AB (TEMAB) är en central aktör i kommunens tillväxt genom att arbeta för ett hållbart och attraktivt Tierp. TEMAB söker nu en VD som ges möjligheten att fortsätta utveckla bolaget genom kvalitativa tjänster och god service.

Som VD för TEMAB är du ansvarig för att beslutad affärsplan och strategi följs för att uppnå koncernens långsiktiga mål. Du förväntas driva och utveckla bolagets löpande förvaltning och drift av respektive verksamhet på ett resurseffektivt sätt. En tydlig förväntan är att leda och utveckla bolaget som helhet med kvalitet och effektivitet i fokus samt att driva bolaget i samarbete med övriga verksamheter inom kommunkoncernen. Du leder arbetet genom bolagets ledning bestående av fyra chefer med ansvar för respektive verksamhet. Som VD rapporterar du till styrelsen samt ingår i kommunens koncernövergripande ledningsgrupp.

Vi ser att du är en erfaren ledare med ett stort intresse för att driva och utveckla såväl bolag som människor. Det är en stor fördel om du har erfarenhet att leda genom andra ledare. Kunskaper och erfarenhet från liknande verksamheter, kvalitetsutveckling och/eller förbättringsarbete/Lean är meriterande men inget krav. Erfarenhet från arbete i en politisk styrd organisation är meriterande. Du behärskar även svenska obehindrat i tal och skrift.

För att lyckas som VD ser vi att du har ett kreativt förhållningssätt med intresse för utveckling och ständiga förbättringar. Du har en strategisk förmåga och ett gott omdöme att fatta beslut för helheten av koncernen. Som person är du tydlig, målorienterad och trygg i ditt ledarskap. Du är engagerad och involverad i verksamhetens utveckling med en coachande ledarstil. Vidare har du en god förmåga att skapa relationer och samarbeten.

Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr.13057). Vi önskar din ansökan senast den 22 maj. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval Nicklas Jungander 019-19 68 05 eller Jenny Nilsson 019-19 68 03.

Om företaget
Tierps Energi & Miljö AB (TEMAB) är ett kommunägt bolag med ca 50 medarbetare som ägs till 100% av Tierps kommun. Bolaget har verksamhet inom gata och park, vatten och avlopp, renhållning samt genom det helägda dotterbolaget Tierps Fjärrvärme AB (TEFAB) med sin verksamhet som omfattar värmeproduktion med distribution i Tierps kommun. Läs gärna mer om TEMAB på www.temab.tierp.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
33 lediga jobb just nu