Vård- och omsorgschef

Båstads kommun
Ledning, Omsorg, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
31 augusti (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Båstad
Kontaktperson:
Erik Lidberg
Telefon: 0431-770 01
Philipp Seuffer
Telefon: 0431-774 91
Publicerad:
7 augusti

Om arbetsplatsen
Båstads kommun är en kreativ plats för alla som vill utveckla, förändra och förbättra. Tillsammans känner vi stolthet över det vi gör och är öppna för omvärlden. Ledstjärnan för vårt kommunala uppdrag är- Båstad är ett bättre sätt att leva! 

Att kunna erbjuda livskvalité för alla ingår i vårt uppdrag. För våra äldre står tex. det särskilda boendet Haga Park färdigt våren 2020. 

Här kommer du nu in i bilden. Vi behöver din hjälp att tillsammans med oss, fortsätta utveckla verksamheten. Vi erbjuder ett utmanade och omväxlande uppdrag i en roll som har stor betydelse för våra invånare. Inom vård och omsorg finns det drygt 500 medarbetare. 

Arbetsuppgifter
Präglas ditt ledarskap av utvecklingsfokus, tydlighet och en förmåga att se helhet och samband? Då är du kanske rätt person för detta uppdrag! 

Vi kan erbjuda dig ett utmanande och intressant jobb i en verksamhet med kompetenta, erfarna och engagerade medarbetare, i en stimulerande miljö med stor frihet att leda och utveckla. 

Verksamhetsområdet Vård och omsorg omfattar äldreomsorg (SoL o HSL) och verksamhet för personer med funktionsnedsättning (LSS). 

Verksamhetsområdet är ett av kommunens sex verksamhetsområden. Som verksamhetsområdeschef är du direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp. I uppdraget på Vård och omsorg leder du den dagliga verksamheten och det strategiska arbetet för framtidens vård- och omsorg. 

I ditt uppdrag ligger också samordning av verksamheter och samverkan med övrig kommunal verksamhet, myndigheter och civilsamhället i stort. 

  • Kvalifikationer
  • Vi söker dig som har flerårig chefs- och ledarerfarenhet från vård- och/ eller omsorgssektorn. 
  • Du har erfarenhet av att vara chef över chefer. 
  • Du har högskoleutbildning inom vård och omsorg eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
  • Du har god förståelse för det kommunala uppdraget och är van att verka i en politiskt styrd organisation. 
  • Du har erfarenhet av att samarbeta med andra utförare såsom andra kommuner, privata vårdgivare eller civilsamhället. 
  • Du tar ansvar för helheten och för Båstads kommun. 
  • Du är trygg i ditt ledarskap, prestigelös och har en god självkänsla som gör att du vågar utmana med hög grad av prestigelöshet. 

God strategisk och analytisk förmåga är en nödvändighet och att du är en god kommunikatör samt en stark relationsbyggare. Du skapar delaktighet, engagemang och har ett nära ledarskap. 

Våra krav och förväntningar på dig som chef är höga. Inte minst förväntar vi oss att du med stort hjärta även delar vår entusiasm för Båstad och för kommunens utveckling. 

Vi ser framemot din ansökan! 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-06 eller efter överenskommelse.
Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Ansökan
Ansök senast: 2019-08-31
Referensnummer: 93/2019

Kontakt
Erik Lidberg
Kommundirektör
0431-770 01

Philipp Seuffer
HR-chef (semester åter v34)
0431-774 91

Facklig företrädare
Fackliga företrädare, kan nås via växeln 0431-770 00

Övrigt
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Rökfri arbetstid tillämpas. 

Inför rekryteringsarbetet har Båstads kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
29 lediga jobb just nu