Vård- och omsorgschef

Habo kommun
Ledning, Omsorg, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
31 mars (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Habo
Kontaktperson:
Carina Bergman
Telefon: 036-442 83 36
Publicerad:
8 mars

Arbetsplatsen
Vill du arbeta som ledare i en verksamhet med engagerade ledare och medarbetare? Vill du verka i en trivsam och växande kommun med fokus på utveckling? Har du som ledare förmågan att skapa delaktighet, motivation och arbetsglädje? 

Då kan Habo kommun vara nästa steg för dig! Du kommer till en kompetent ledningsgrupp, som framgångsrikt har drivit verksamhetsutveckling de senaste åren. 
Habo Kommuns värdegrund E.N.A som står för Engagemang, Närhet och Ansvar beskriver på ett bra sätt vår relation till medarbetare och kommuninvånare samt genomsyrar vårt utvecklingsarbete inom förvaltningen. 

Vi är totalt 950 medarbetare i den kommunala verksamheten. Socialförvaltningen vård och omsorg har cirka 280 anställda och omfattar funktionerna hemtjänst, särskilt boende, funktionshinderomsorg och hälso- och sjukvård samt administration. 

Arbetsuppgifter
Som vård- och omsorgschef i Habo Kommun skapar du förutsättningar för måluppfyllelse och hög kvalitet genom att utveckla medarbetarskapet och stödet till medarbetare inom förvaltningen. Genom en nära dialog med förtroendevalda och medarbetare skapar du goda relationer och arbetar för ett positivt arbetsklimat som främjar delaktighet och kreativitet och arbetsglädje. 

Med individens behov i fokus tar du fram genomarbetade strategier för långsiktig utveckling av förvaltningens verksamhet. Omvärlden förändras kontinuerligt och kraven på digitalisering ökar. Genom god omvärldsbevakning ser du till att organisation och arbetssätt möter dessa förändringar på ett bra sätt. 
Som vård- och omsorgschef har du ett övergripande ansvar för att leda och utveckla arbetet inom förvaltningen. Du är spindeln i nätet mellan förvaltningsledning, enhetschefer och verksamhet. Till din hjälp har du förvaltningens ledningsgrupp och stabsfunktioner. Du rapporterar direkt till förvaltningschefen. 

I uppdraget ingår att: 
  • Förse förvaltningsledning med information och underlag inför politiska beslut och ställningstaganden 
  • Ta fram långsiktiga strategier för utveckling av verksamhet 
  • Driva och vara aktiv i förvaltningens målarbete 
  • Ingå i förvaltningens ledningsgrupp, förvaltningsövergripande samverkansgrupp, kommun- och länsövergripande nätverk 
  • Ha övergripande ansvar för det ekonomiska resultatet inom vård och omsorg 
  • Ha personalansvar för 9 enhetschefer inom förvaltningens vård- och omsorgsverksamhet 

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig med högskoleexamen, gärna med inriktning mot organisation, ledarskap, hälso- och sjukvård, alternativt socialt arbete. För att klara uppdraget krävs flera års erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag inom vård- och omsorg eller liknande verksamhet. Vi vill också att du har erfarenhet från arbete i en politisk styrd organisation. 

Som person är du trygg och stabil. Olikheter ser du som en tillgång på arbetsplatsen och du har ett inkluderande förhållningssätt. Du är kvalitetsmedveten och bra på att samarbeta och kommunicera. Du har en god förmåga att se till helhetens bästa och planera strategiskt och långsiktigt. 

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. 
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar. 
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan. 
Ansökningshandlingar returneras ej. 

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-03-31
Arbetsgivarens referensnummer: 2019-411

Upplysningar
Carina Bergman
Socialchef
070-631 94 71
036-442 83 36
carina.bergman@habokommun.se

Facklig företrädare nås genom kommunens växel 036-442 80 00

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
30 lediga jobb just nu