Utvecklingsdirektör 1 dag kvar

Region Stockholm
Ledning, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
17 februari (1 dag kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Carina Lundberg Uudelepp 
Telefon: 08-737 25 05
Publicerad:
5 februari

Regionledningskontoret arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Region Stockholm. Förvaltningen ansvarar för att regionstyrelsen och den politiska organisationen får de nödvändiga underlag och det stöd de behöver i sitt uppdrag för att utveckla Region Stockholm. 

Vi söker nu dig som är van att driva stora komplicerade projekt, som har ett starkt driv och som har förmåga och fokus att utveckla dina medarbetare att arbeta mot ett gemensamt mål.

Varje dag gör vi i Region Stockholm det möjligt för 760 000 resenärer att åka kollektivt och 14 000 patienter att besöka sin vårdcentral. Region Stockholm står just nu inför de största investeringarna på decennier i vårdbyggnader och utbyggd tunnelbana samtidigt som vården moderniseras i snabb takt och övergången till region medför nya ansvarsområden inom tillväxt, infrastruktur, miljö och hållbar utveckling. Vill du anta utmaningen att utveckla vår verksamhet för över två miljoner stockholmare?  
 
Vilka är vi?  
Vi på Analys och utveckling är en liten diversifierad grupp som arbetar i team med flera parallella projekt inom framförallt strategi och verksamhetsutveckling inom hela regionens verksamhet. Syftet med vår verksamhet är att bidra till att öka regionens effektivitet och kvaliteten i verksamheten. Vi arbetar bland annat med strategisk rådgivning, analyser, utredningar, omvärldsbevakning och second opinions. Våra uppdragsgivare är framför allt koncernledningen och dess ledningsgrupper. Under de senaste åren har vi genomfört projekt som berör samtliga förvaltningar och bolag inom Region Stockholm.  
 
Vad ska du göra?  
Som utvecklingsdirektör ansvara för utredningar, granskningar av komplicerade affärsupplägg och avtalsförhållanden. Du säkerställer att avdelningens uppdrag skapar mervärde för Region Stockholm samt stimulerar till samarbeten mellan regionens verksamheter.  
 
Du leder en grupp medarbetare, som du utmanar och motiverar i det dagliga arbetet samt säkerställer metodutveckling inom din verksamhet. Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar, rapporterar till regiondirektören och sitter med i regionledningskontorets ledningsgrupp.  
 
Vem är du?  
Vi söker dig med erfarenhet av att arbeta i en offentligt styrd verksamhet på hög tjänstemannanivå.  
Du har dokumenterad chefserfarenhet med resultat och budgetansvar, erfarenhet av förhandlingsarbete på högre nivå är meriterande. Ett brett kontaktnät inom och utom regionens verksamhetsområden är önskvärt.  
Du har erfarenhet av att leda, samordna och driva en verksamhet som har stora komplicerade projekt och uppdrag på strategisk nivå.  
Du har förmåga att ta till dig komplexa frågeställningar inom Region Stockholms verksamhetsområden. Du ska kunna arbeta flexibelt och lösningsorienterat med tydligt fokus på att uppnå önskvärt resultat. Vidare har du drivkraft, initiativförmåga och kompetens att få andra personer att arbeta mot ett gemensamt mål. Du har också vilja och förmåga att utmana och driva förändringar.  

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt
Carina Lundberg Uudelepp 
Regiondirektör
08-737 25 05

Fackliga representanter
Anne-Lie Vestlund, Vision
08-123 142 80

Mona Ternelius, SACO
08-123 179 30

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Referensnummer: 160261

Varmt välkommen med din ansökan.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
26 lediga jobb just nu