Utredningschefer 3 dagar kvar

Statskontoret
Ledning, Utredning
Sista ansökningsdag:
23 april (3 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Annelie Roswall-Ljunggren
Telefon: 08-454 46 00
Sarah Jigland
Telefon: 08-454 46 00
Publicerad:
28 mars

Är du en närvarande chef med ett stort samhällsengagemang? Har du dessutom erfarenhet av att leda kvalificerade medarbetare och förmåga att inspirera till utveckling? Då kan vi erbjuda dig ett varierat och spännande uppdrag som chef i en produktiv och kunskapsintensiv miljö.

Statskontorets uppdrag
Statskontoret bidrar till en god och effektiv statsförvaltning. Vi gör utredningar och utvärderingar på uppdrag av regeringen inom olika politikområden. Uppdragen handlar ofta om att förbättra styrningen, ledningen och organiseringen av olika myndigheter. Våra rapporter används för att effektivisera och ompröva statlig verksamhet. Vi bidrar till förvaltningspolitikens utveckling genom analyser, kunskapsunderlag och seminarier. Vi är även en viktig sektorsoberoende remissinstans.

Statskontoret ansvarar för att samordna arbetet med en god förvaltningskultur i staten och myndighetsnätverket mot korruption. Arbetet handlar bland annat om att sprida kunskap om de värderingar och förhållningssätt som den statliga värdegrunden vilar på.

Att vara utredningschef på Statskontoret
Våra utredningsuppdrag bedrivs i projekt som varierar i längd och omfattning. Som utredningschef diskuterar du utformningen av uppdragen med företrädare för det ansvariga departementet. Du har ett nära samarbete med övriga utredningschefer vid planering och bemanning av projekten.

Projektmedarbetarna tar fram en arbetsplan som du fattar beslut om. Under själva projekttiden är din roll som arbetsledare framför allt att coacha, stötta och utmana projektmedarbetarna. Du följer projekten kontinuerligt; i arbetet ingår att läsa och lämna synpunkter på utkast till rapporter och remissvar och ta ansvar för den slutliga kvaliteten.

Du har personalansvar för cirka 15 medarbetare på en enhet. Du ansvarar för arbetsmiljön och säkerställer att medarbetarna har rätt förutsättningar för att lösa sina arbetsuppgifter samt att de har en bra balans mellan arbete och fritid.  

Du ingår i Statskontorets ledningsgrupp och rapporterar direkt till generaldirektören. I ditt arbete bidrar du till utvecklingen av hela myndigheten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:
  • Akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten.
  • Mycket goda kunskaper om offentlig sektor.
  • Mycket goda kunskaper inom utrednings- och utvärderingsmetodik.
  • Flerårig erfarenhet av att leda kvalificerade medarbetare i en kunskapsintensiv organisation.
Det är meriterande om du har erfarenhet från utrednings- och utvärderingsarbete inom statlig förvaltning. Det är också meriterande om du har erfarenhet från arbete i Regeringskansliet.


Vi vill vara en arbetsplats med bred mångfald. Olika perspektiv gör oss bättre.

Dina egenskaper
Du är trygg och stabil i rollen som chef och har gott omdöme och hög integritet. Som ledare är du närvarande och kommunikativ, du engagerar och involverar dina medarbetare i samtal och beslut. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och inspirerar andra att göra detsamma. Du är duktig på att skapa förtroendefulla relationer vilket bidrar till en tillitsfull och öppen kultur.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Statskontoret tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden. Tillträde så snart som möjligt.

Läs mer om Statskontoret och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om tjänsten och vad vi erbjuder är du välkommen att kontakta generaldirektör Annelie Roswall-Ljunggren eller personalspecialist Sarah Jigland. Fackliga kontaktpersoner är Arvid Perbo (Saco-S) och Charlotte Desprès (ST). Samtliga nås på telefon 08-454 46 00.

Välkommen att registrera din ansökan, på svenska, i vårt rekryteringssystem på http://www.statskontoret.se/om-oss/lediga-tjanster/ senast den 23 april 2019. Ange diarienummer 2019/62-2.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
16 lediga jobb just nu