Utredare med inriktning mot statistik

Kommunal
Sakkunskap, Utredning
Sista ansökningsdag:
17 december (7 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Lisa Bondesson
Telefon: 010-442 70 00
Publicerad:
4 december

Som en av Sveriges största fackföreningar har Kommunal över en halv miljon medlemmar, inom fler än 230 yrken. Kommunal är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Nu söker vi en erfaren utredare med inriktning mot statistik till vår utredningsenhet på förbundskontoret i centrala Stockholm.

På Kommunals utredningsenhet möts sakpolitik och akademi. Enhetens uppdrag är att bevaka och analysera välfärdspolitik, samhällsekonomi och lönepolitik samt att opinionsbilda inom de områden som är viktiga för Kommunals medlemmar. Vi erbjuder dig utmanande och ansvarsfulla arbetsuppgifter i en miljö med kunniga och engagerade kollegor.

Tjänsten
Som utredare kommer du huvudsakligen att arbeta med kvalificerade statistiska analyser, opionsbildning och stöd till förbundsledningen. Arbetet innebär bland annat att samla in och analysera lönestatistik, utforma enkäter, skriva remissvar, utforma rapporter samt ta fram underlag till förbundsledningen inom olika ämnesområden som är relevanta för Kommunals medlemmar.

Kunskap och erfarenhet
Du har en avslutad akademisk examen inom samhällsvetenskap eller statistik och minst fem års erfarenhet från att ha jobbat med statistik och utredningsarbete eller motsvarande. Du kan snabbt och enkelt göra analys av statistik, men också presentera resultatet av ditt arbete på ett enkelt och pedagogiskt sätt, både i tal och i skrift. För att kunna följa och bevaka omvärldsutvecklingen är det av betydelse att du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Du är en van användare av statistikprogram.

Det är meriterande om du tidigare arbetat med lönestatistik.

Personliga egenskaper
Du som söker är en god skribent och är analytisk på så sätt att du arbetar bra med komplexa frågor, förstår komplicerade språkliga underlag samt har förmåga att producera egna dokument av högre kvalitet. Du är lyhörd, noggrann och arbetar bra tillsammans med andra människor men kan även arbeta effektivt på egen hand. Du inser värdet av fackligt arbete, delar Kommunals mål och värderingar och har ett starkt samhällsintresse.

Förutsättningar för tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på Kommunals förbundskontor, Hagagatan 2, i centrala Stockholm. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund.

Övrigt
Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan
För mer information, kontakta samhällspolitisk chef Lisa Bondesson, 010-442 70 00. Facklig företrädare för Handels tjänstemannaklubb är Yvonne Ahlin, 010-442 71 53.

Ansökan i form av personligt brev och CV skickas till ansokan@kommunal.se senast den 17 december 2018. Märk din ansökan ”1856 Utredare”.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
21 lediga jobb just nu