Tjänsteansvarig till förvaltningen för Journalinformation för vårdgivare

Inera AB
Omsorg, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
10 juni (19 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Maria Pettersson
Telefon: 076-125 19 77
Publicerad:
17 maj

Inera koordinerar och utvecklar digitala tjänster i samverkan med landsting, regioner och kommuner. Inera ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) samt landsting, regioner och kommuner och leds av en politisk styrelse med representanter från ägarna. Kundfokus, leveransfokus och affärsperspektiv är ledorden i Ineras verksamhet. Arbetsplatsen är belägen i centrala Stockholm. Läs mer på www.inera.se

Enheten för Sammanhållen Journal och Läkemedel hanterar utvecklingen och förvaltningen av flertalet e-tjänster som tillhandahåller information och verktyg för att kunna arbeta effektivare och säkrare i vården. E-tjänsterna syftar till att ge medarbetare inom medicinsk vård och omsorg tillgång till väl fungerande IT-stöd som underlättar det dagliga arbetet och ger invånare möjlighet till stöd och ökad delaktighet för den egna hälsan genom att kunna ta del av sin egen journalinformation.

Vi söker nu en Tjänsteansvarig till tjänsten Journalinformation för vårdgivare.
Enheten för Sammanhållen Journal och Läkemedel söker nu en tjänsteansvarig med hemvist i förvaltningen för Journalinformation för vårdgivare på Inera.

Genom sammanhållen journalföring kan viktig information om en patient alltid finnas åtkomlig för behörig personal, oavsett var en patient söker vård! Inera gör detta möjligt via den nationella infrastrukturen. Journalinformation för vårdgivare kan erbjudas på olika sätt, genom Ineras helhetslösning med applikation, via integrerade lösningar i befintligt verksamhetssystem eller egenutvecklad applikation.

Tjänsten innebär samarbete och planering ihop med befintlig förvaltning för Nationell patientöversikt och att tillsammans driva arbetet för ökad anslutning som ger största nytta för patient och vård.

Arbetsuppgifter
Som tjänsteansvarig förväntas du leda, utveckla, leverera och följa upp arbetet inom tjänsten Journalinformation för vårdgivare enligt gällande processer och förvaltningsplan. Du ska driva frågor i relevanta forum samt samverka med interna och externa intressenter. Intressenterna är vårdgivare, anslutna och anslutande organisationer och tjänster. Du förväntas kommunicera internt och externt om tjänstens verksamhetssyfte, delta i dialogen avseende strategiska och taktiska beslut gällande tjänsten samt samarbeta med övriga projekt och tjänster avseende beroenden och synergieffekter. I din roll som tjänsteansvarig är det viktigt att fånga upp frågeställningar avseende tjänsten samt föreslå och driva aktiviteter inom förvaltningsområde.

Du ska vara en drivande och aktiv part i anslutningsprocessen och i det kvalitetsarbete som rör tjänsten. Delta i och leda mindre utredningar och projekt, följa upp support och vid behov vidta stödjande åtgärder. Du ska också vara delaktig i framtagande av förvaltningsplaner, kommunikation och olika forum samt revidera, underhålla och uppdatera relevanta dokument.

Kompetens och kunskapskrav
Som person är du kund- och serviceorienterad och trivs med att ha många parallella aktiviteter på gång samtidigt. Som person ska du vara såväl strukturerad och noggrann som resultatinriktad. Du ska ha ett kreativt driv och ha möjlighet att se problem och lösningar ur olika synvinklar för att nå bästa möjliga resultat. En positiv inställning och att vara en god kommunikatör är en förutsättning då tjänsten innehåller mycket samverkan med kunder och samarbetspartners.

Det är meriterande om du har verksamhetskunskap inom området Sammanhållen Journal samt övergripande kunskap om e-hälsa liksom de lagar och föreskrifter som styr området. För att passa i denna roll ser vi att du har erfarenhet från vård- och omsorg, vårdens system och gärna även erfarenhet från att arbete med IT.

Arbetets mångfald förutsätter också att du är flexibel och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har även intresse för att utvecklas och arbeta i en föränderlig miljö.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan

PACTA och Vision/Akademikeralliansen. Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden löpt ut. Sista ansökningsdag är 10 juni 2018.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Enhetschef Maria Pettersson, 076-125 19 77
HR-generalist Kristina Claesson, kristina.claesson@inera.se, 072-728 31 33
Fackliga frågor Harriet Fredin, Vision, 076-778 06 42

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
28 lediga jobb just nu