Tjänsteansvarig Säkerhetstjänster

Inera AB
Data/IT, Omsorg, Säkerhet, Sjukvård, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
10 juni (19 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Dan Bergvall
Telefon: 072-571 78 19
Publicerad:
17 maj
Inera koordinerar och utvecklar digitala tjänster i samverkan med landsting, regioner och kommuner. Inera ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) samt landsting, regioner och kommuner och leds av en politisk styrelse med representanter från ägarna. Kundfokus, leveransfokus och affärsperspektiv är ledorden i Ineras verksamhet.
Arbetsplatsen är belägen i centrala Stockholm. Läs mer på www.inera.se

Förvaltningen för Säkerhetstjänster söker en Tjänsteansvarig
Dagens moderna elektroniska vårdsystem ger goda möjligheter för vårdens personal och även för patienter att ta del av patientinformation. Det finns lagar och föreskrifter som reglerar denna åtkomst, vilket även innefattar hur detta ska följas upp. I detta arbete har Säkerhetstjänster, tillsammans med Ineras övriga infrastrukturtjänster Katalogtjänst HSA, Identifieringstjänst SITHS samt Kommunikationstjänst Sjunet en viktig roll.

Säkerhetstjänster är viktiga för att tillgodose lagliga krav och för att patienter ska känna förtroende för vårdens sätt att hantera patientinformation. Inom ramen för Säkerhetstjänster förvaltas tjänstekomponenterna autentiseringstjänst, Spärr, Samtycke, Patientrelation, Logg samt PU-tjänst (personuppslag). Säkerhetstjänster används av många olika tjänster inom vård och omsorg i Sverige. Läs mer på www.inera.se/sakerhetstjanster.

Arbetsuppgifter
Som tjänsteansvarig förväntas du leda, utveckla, leverera och följa upp arbetet inom tjänsten Säkerhetstjänster enligt gällande processer och förvaltningsplan. Du ska driva frågor i relevanta forum och förvaltningsgrupper samt samverka med interna och externa intressenter. Intressenterna är anslutna och anslutande organisationer och tjänster. Du förväntas kommunicera internt och externt om tjänstens verksamhetssyfte, delta i dialogen avseende strategiska och taktiska beslut gällande tjänsten samt samarbeta med övriga projekt och tjänster avseende inberoenden och synergieffekter.

Kompetens och kunskapskrav
Som person är du en erfaren och god ledare med mycket energi som är engagerad, proaktiv och ansvarfull. Du är såväl strukturerad och noggrann som resultatinriktad. Du ska trivas med att ha många parallella aktiviteter på gång samtidigt. Det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift och är van att jobba självständigt. Du ska ha ett kreativt driv och ha möjlighet att se problem och lösningar ur olika synvinklar för att nå bästa möjliga resultat. Då detta är en mycket tekniskt komplex tjänst kräver det att du tycker om utmaningar och har flera års erfarenhet av och kunskap om förvaltning av komplexa IT system med många integrationer. Du har ett intresse för att utvecklas och arbeta i en föränderlig miljö.

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning, ledarkompetens och erfarenhet från arbetsledning, erfarenhet av projekt- och förvaltningsmodeller, t.ex PPS och pm3, samt erfarenhet av vårdens verksamhet och systemstöd.

Det är meriterande med:
  • projektledarerfarenhet
  • erfarenhet från införande av systemstöd med verksamhetsförändring
  • deltagande i arbete med många fristående intressenter i samverkan
  • budgetansvar och verksamhetsplaneringsarbete
  • kunskap om den nationella infrastrukturen för e-hälsa och Patientdatalagen.
  • Kunskap om federerad autentisering baserat på SAML samt kunskap om PKI och säkerhetslösningar är meriterande.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan PACTA och Vision/Akademikeralliansen.
Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden löpt ut. Sista ansökningsdag är 10 juni 2018.

Har du frågor om tjänsten kontakta:
Enhetschef, Dan Bergvall, 072-571 78 19
HR-generalist Kristina Claesson 072-728 31 33
Fackliga frågor, Harriet Fredin, klubbordförande för Vision, 076-778 06 42

Vi avböjer oss vänligt, men bestämt, all hjälp med rekrytering och annonsering.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
28 lediga jobb just nu