Teknisk direktör till ny förvaltning

Norrtälje kommun
Ledning, Teknik
Sista ansökningsdag:
27 juli (11 dagar kvar)
Placeringsort:
Norrtälje
Kontaktperson:
Ulla-Marie Hellenberg
Lars Lindberger
Publicerad:
28 juni

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Om tjänsten
Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom teknisk förvaltning som vill ta sig an såväl utmaningar som möjligheter, för att skapa mervärde för våra invånare. Norrtälje kommun är inne i ett expansivt skede. Med en utmanade demografi och framtida kompetensförsörjningsbehov vill vi ligga i framkant som en av landets mest moderna och effektiva kommuner inom samhällsbyggande och teknisk förvaltning.

Arbetsbeskrivning
Just nu ställer vi om vårt tidigare samhällsbyggnadskontor där den tekniska förvaltningen varit en del. Det innebär att nämnden som ansvarar för teknikområdet, teknik- och klimatnämnden, kommer att få en egen förvaltning som leds av en teknisk direktör. Vi erbjuder dig ett spännande och viktigt uppdrag med planering och genomförande inom de ansvarsområden som ligger inom ramen för teknik- och klimatnämnden. Ditt uppdrag som teknisk direktör innebär bland annat att samla den tekniska förvaltningen och leda det strategiska och operativa arbetet i organisationen. Du ingår flera olika strategiska grupperingar, såväl internt som externt. Tillsammans med samhällsbyggnadsdirektören och bygg- och miljödirektören har du ett gemensamt ansvar och uppdrag att säkerställa att de gemensamma processerna för samhällsbyggande håller samman och har en gemensam linje utifrån de beslut som fattats av kommunfullmäktige samt respektive nämnder.

I rollen som teknisk direktör rapporterar du direkt till kommundirektören och ansvarar för beredning och föredragning av ärenden i teknik- och klimatnämnden. Du ingår även i kommunkoncernledningen tillsammans med kommunens övriga förvaltningsdirektörer och verkställande direktörer för våra kommunala bolag. Du är ett professionellt stöd till nämnden utifrån din kompetens och ska säkerställa att nämndes beslut genomförs och följs upp.

Kvalifikationer 
Vi vill att du ha relevant högskole- eller universitetsutbildning och dokumenterade goda ledaregenskaper. Dessutom måste du ha ett stort samhällsengagemang och en positiv människosyn. Det innebär att du har positiva förväntningar på dina medarbetare och din omgivning. I din roll som ledare skapar du förutsättningar för en kultur som uppmuntrar initiativ och innovationer. Du är kompetent inom ditt område och tycker att service är ett självklart förhållningssätt inom all offentlig verksamhet. Vår gemensamma värdegrund - Invånaren först - Allas lika värde - Höga förväntningar - känns självklar för dig.

Om arbetsplatsen
Norrtälje kommun i helhet arbetar med ett lean-inspirerat arbetssätt som heter Högre höjder. Kort och gott innebär det att den kultur som ska råda i organisationen ska präglas av en positiv människosyn som utgår ifrån att alla medarbetare vill och kan bidra till utveckling.Vi har även en vision om framtiden: Global livsstil, lokalt liv. Den pekar ut färdriktningen för vårt engagemang på kort och lång sikt i vår strävan att skapa attraktionskraft, tillväxt och en kommun som ger möjlighet för alla invånare att leva det liv var och en vill leva.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Snarast med hänsyn till uppsägningstid
Omfattning: Heltid

Kontaktpersoner
Kommundirektör
Ulla-Marie Hellenberg
ulla-marie.hellenberg@norrtalje.se

Kommunikationschef
Lars Lindberger
lars.lindberger@norrtalje.se
 
Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-07-27

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Du når din sida på denna länk > 

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. 
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun. 

  • Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder. 
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk. 
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu