Teknisk ansvarig

Inera AB
Data/IT, Omsorg, Sjukvård, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
10 juni (19 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Dan Bergvall
Telefon: 072-571 78 19
Publicerad:
17 maj

Inera koordinerar och utvecklar digitala tjänster i samverkan med landsting, regioner och kommuner. Inera ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) samt landsting, regioner och kommuner och leds av en politisk styrelse med representanter från ägarna. Kundfokus, leveransfokus och affärsperspektiv är ledorden i Ineras verksamhet.
Arbetsplatsen är belägen i centrala Stockholm. Läs mer på www.inera.se

Inera söker Teknisk ansvarig
Vill du vara med och utveckla och förvalta e-tjänster för svensk sjukvård?
Inera AB söker just nu en teknisk ansvarig för att driva det tekniska arbetet med tjänsten Sil (Svenska informationstjänster för läkemedel). Är det du? I denna roll skulle du organisera och arbetsleda Sils teknikteam i tätt samarbete med Sils verksamhetsdito.

Sil är en nationell tjänst utvecklad och förvaltad av Inera AB. Sil samlar in läkemedelsinformation från en rad källor, information som sedan sammanställs, kvalitetssäkras och till sist distribueras till landstingen där den sedan används av journalsystemen. Detta är en process som till stora delar är automatiserad, men där Sils verksamhetsteam med medicinsk och farmaceutisk kompetens granskar och bedömer information som fastnat i olika kontroller.
Rent tekniskt består Sil av ett antal interna system, mestadels skrivna i Python och Java, samt en API-server som driftas av respektive landsting/kund. Det är en blandad miljö – Linux och Windows – och som databas används idag MS SQL Server. Historiskt sett har Sil varit Windows/Java/SQL/SOAP, men det finns en ambition till någonting annat och en resa påbörjats mot Linux/Python/git/REST.

Arbetsuppgifter
Som teknisk ansvarig inom Sil kommer du arbeta i en multidisciplinär miljö – med teknikfolk i ditt eget team – men även nära verksamhetsteamet med sin medicinska och farmaceutiska kompetens. Du planerar tillsammans med tjänsteansvarig för Sil förvaltningen och utvecklingen av Sil. Typiskt skulle dina arbetsuppgifter vara:

  • Att planera och leverera IT- och systemlösningar enligt Sils förvaltningsplan. Detta inbegriper Sils huvudsakliga produkt API-servern med tillhörande interna produktionssystem, men även andra interna IT-stöd samt webbapplikationerna RekOrd, Centeped och Sil Online.
  • Organisera och leda teknikteamet i frågor rörande programmering, utvecklingsmetodik, design- och arkitekturprinciper, teknikval, utvecklingsverktyg och infrastruktur i så väl nya projekt som befintlig förvaltning. Kanske producerar du inte kod själv, men förväntas vara hands-on och kunna förstå och ta beslut i programmeringsrelaterade frågor.
  • Säkerställa att IT- och systemdrift fungerar för produktion och användare. Det innefattar bl.a. den dagliga leveransen av Sils databas och teknisk support till externa och interna användare.
  • Vara tekniskt kompetensstöd till Sils tjänsteansvarig. Ni kommer ha tät kontakt och du ska bistå i saker som att utreda och planera nyutveckling, träffa externa intressenter eller att hantera eventuella uppkomna incidenter.
  • Delta i nationella utredningar inom läkemedelsfrågor där teknisk kompetens behövs.

Kompetens- och kunskapskrav
Vi förväntar oss att du har följande utbildning:
Studier på högskolenivå inom data/it-området, gärna civilingenjörs- eller masterexamen. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Ledarskapsutbildning.

Arbetslivserfarenhet:
  • Du har en gedigen bakgrund inom it-sektorn och jobbat konkret med systemutveckling ett antal år. Kanske programmerar du inte dagligdags längre, men med erfarenhet av otaliga språk/ramverk/protokoll/databastyper/apier/etc känner du dig fortfarande bekväm i den världen. Du har ett öga för kod och god systemdesign.
  • Du haft roll som lead developer/tech lead/team lead eller liknande med arbetsledande funktion och teknikansvar.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Det är ytterst meriterande om du jobbat inom vård/läkemedelsbranchen tidigare och kan området.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänsten är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan PACTA och Vision/Akademikeralliansen.

Ansökan
Vi läser ansökningar löpande och ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV. Sista ansökningsdag är den 10 juni 2018.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef, Dan Bergvall, 072-571 78 19
HR-generalist Kristina Claesson 072-728 31 33
Fackliga frågor, Harriet Fredin, klubbordförande för Vision, 076-778 06 42

Vi avböjer oss vänligt, men bestämt, all hjälp med rekrytering och annonsering.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
28 lediga jobb just nu