Strategisk verksamhetsutvecklare till huvudkontoret

Systembolaget
Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
4 maj (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Maria Becker
Telefon: maria.becker@novarepropell.se
Publicerad:
11 april

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Strategisk verksamhetsutvecklare externa relationer.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Systembolaget har en ökad ambition att utveckla sina intressentdialoger samt skapa en mer sammanhållen hantering av sina intressenter och söker därför en Strategisk verksamhetsutvecklare externa relationer.

Rollen 
Ditt uppdrag som Strategisk verksamhetsutvecklare externa relationer är att utveckla, driva, förvalta och följa upp Systembolagets företagsövergripande plan för samtliga externa intressenter/relationer. I uppdraget ligger att skapa systematik i att tillvarata viktiga insikter och slutsatser från intressentdialoger och ge återkoppling till tex strategi-och insiktsarbeten. Du ansvarar för att bygga upp en långsiktig kunskapsbank av insikter och slutsatser inom organisationen.

Du stödjer övrig verksamhet i intressentarbetet med bland annat ramverk, arbetssätt, uppföljning och rapportering. Vidare kommer du att bidra till att utveckla externa relationer för att Systembolaget tillsammans med andra ska öka effekten av Systembolagets uppdrag och nå sina mål.

Du sitter på huvudkontoret som finns mitt i Stockholm city. Du rapporterar till Enhetschef Hållbarhet- och intressentutveckling som sorterar under Systembolagets nya avdelning Bolag & Samhälle.

Om dig 
  • Akademisk examen från högskola eller universitet inom relevant ämnesområde
  • Mycket god erfarenhet av arbete med intressenthantering/omvärldsbevakning/insiktsarbete/ externa relationer eller motsvarande på strategisk nivå inom större en organisation
  • Mycket god erfarenhet från projekt- och förändringsledning med goda resultat
  • Erfarenhet inom politisk-, opinionsbildande verksamhet, ideell organisation eller liknande är meriterande
  • Erfarenhet från arbete inom myndighet/offentlig verksamhet är meriterande
  • Erfarenhet från detaljhandel, folkhälsoområdet eller hållbarhetsområdet är meriterande

För att trivas i rollen tror vi att du som person är samhällsintresserad och trivs i en roll där du bygger relationer. Du har lätt att involvera och engagera olika målgrupper på ett inspirerande sätt. Vidare besitter du förmågan att leda förändring och är målinriktad och bra på att prioritera. Du har en god strategisk förmåga att analysera komplexa situationer och dra faktabaserade och genomförbara slutsatser. Att du delar värderingarna kring Systembolagets uppdrag finner vi självklart.

Om din utveckling hos oss 
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontakt 
För frågor, vänligen kontakta Maria Becker, Novare Propell, maria.becker@novarepropell.se

Ansökan
Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Ansöker gör du via www.novarepropell.se där du bifogar ditt CV och personliga brev, notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR. Urval och intervjuer sker löpande.

Ansök via länken: https://novarepropell.se/jobb/61013-systembolaget-soker-en-strategisk-verksamhetsutvecklare-externa-relationer/

Sista ansökningsdag: 2018-05-04

Information
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad: Heltid

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
36 lediga jobb just nu