Strateg näringslivsutveckling och entreprenörskap

Region Dalarna
Näringsliv, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
30 september (12 dagar kvar)
Placeringsort:
Falun
Kontaktperson:
Anders Björkman
Telefon: 023-77 70 56
Publicerad:
11 september

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Just nu söker vi dig som vill jobba med regionala utvecklingsfrågor i en självständig roll. Som strateg inom näringslivsutveckling och entreprenörskap får du vara med och bidra till Dalarnas utveckling. Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan till Regionala utvecklingsförvaltningen!

Arbetsuppgifter
Region Dalarna har sedan 1 januari 2019 ett samlat regionalt ansvar för hälso- och sjukvård, tandvård, hållbar utveckling och tillväxt, kollektivtrafik samt kultur och bildning. Inom den nya regionorganisationen är det den regionala utvecklingsförvaltningen som har det regionala utvecklingsuppdraget. Det innebär att tillvarata länets möjligheter och främja utvecklingen inom områden som är betydelsefulla för hållbar utveckling, tillväxt och sysselsättning i Dalarna. Verksamheten organiseras inom tre enheter som arbetar med näringslivsutveckling, samhällsbyggnad samt strategi och finansiering. I tjänsten som strateg kommer du att tillhöra enheten som arbetar med näringslivsutveckling.

Enheten Näringslivsutveckling arbetar för att skapa goda förutsättningar för näringslivet i Dalarna genom att initiera, samordna och stödja olika aktiviteter och utvecklingsinsatser. Fokusområden är entreprenörskap och innovation samt Dalarnas kompetensförsörjning och arbetsmarknad.

Som strateg inom näringslivsutveckling och entreprenörskap har du ett samordningsansvar för att, tillsammans med kommuner och företagsfrämjare, stärka entreprenörskapet i regionen och bidra till att detta breddas till att omfatta flera grupper av företagare, branscher och företagsformer. Tjänsten har dessutom ett samordningsansvar för de projekt som regionala utvecklingsförvaltningen bedriver inom området.

I tjänsten ingår även:
 • Beredning av projektansökningar och andra ärenden
 • Uppföljning av projekt och delar av Dalastrategin
 • Omvärldsbevakning och nätverkande
 • Framtagande av underlag för politiskt påverkansarbete
 • Besvarande av remisser
 • Eventuellt även projektledning

Placeringsort för tjänsten är Falun. Resor förekommer i tjänsten. Beräknad anställningsdag 1/11 eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Krav:
 • Relevant akademisk utbildning (exempelvis inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, och/eller ekonomiutbildning)
 • Erfarenheter från processledning och projektledning
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande:
 • Erfarenhet från kommunalt eller regionalt planerings-/strategiarbete
 • Erfarenhet från arbete med näringslivsutveckling och/eller entreprenörskap

Vi ser det också som meriterande om du har god kännedom om regionen och dess kommuner samt ett brett kontaktnät inom området, såväl regionalt som nationellt.

Som person är du kommunikativ och strukturerad samt har en förmåga att samordna och inspirera. I rollen som strateg förväntas du arbeta självständigt, vilket innebär att du behöver vara driven och självgående i ditt arbetssätt. Då vi ständigt utvecklas som verksamhet är det viktigt att du drivs av förändringsarbete och har en förmåga att hitta lösningar som främjar utvecklingen. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Antal tjänster: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Ref nr: 20:2019:115
Ansök senast: 2019-09-30

Upplysning
Anders Björkman
Epost: anders.b.bjorkman@ltdalarna.se
Telefon: 023-77 70 56

Fackliga representanter
SSR Uno Viklund
Epost: uno.viklund@regiondalarna.se
Telefon: 0243-49 78 34

Övrigt
Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
22 lediga jobb just nu