Stadsdirektör Nacka kommun

Information

Arbetsgivare: Nacka kommun
Ort: Nacka
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

24 sep
Sök jobbet

Nacka kommun
Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Ambitionen uppnås genom att Nacka ska vara bland de 10 procent bästa i kommunala jämförelser och kommunens verksamheter ska vara bland de 25 procent mest kostnadseffektiva kommunerna i landet per område. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Stadsdirektörens uppdrag
Ditt uppdrag är att vara en drivande och samlande kraft i styrning, ledning och utveckling för att realisera Nacka kommuns mål. Du arbetar långsiktigt och målmedvetet nära politiken med fokus på att genomföra de politiska besluten och skapa maximalt värde för skattepengarna inom alla områden.

Du identifierar viktiga framtidsfrågor för kommunen, skapar helhetssyn och driver de kommun­övergripande strategiska frågorna. Du driver på utvecklingen för hög kvalitet och effektivitet i hela kommunkoncernen samt säkerställer att förtroendevalda får de underlag och det stöd de behöver. Du verkar regionalt och nationellt med andra kommuner, regionen samt med externa samarbetsaktörer och representerar kommunen i tunnelbanestyrelsen för utbyggd tunnelbana.

Som stadsdirektör i Nacka kommun tar du över stafettpinnen för den fortsatta utvecklingsresan.

Du kommer till

  • en nyfiken kommun med stabil och genomtänkt styrmodell och som tror på människors förmåga
  • en föregångskommun som driver på utvecklingen för hög kvalitet i välfärden genom kundval och samarbete med många andra aktörer
  • en kommun i framkant med bra verksamhetsresultat och ekonomi i balans
  • en tillväxtkommun där stadsutvecklingen drivs i takt med medborgare, miljö och ekonomi
  • en kommun med tillitsbaserad styrning som delegerat ansvar och befogenheter till lägsta effektiva nivå

Kvalifikationer och ledarskap
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att uppnå mål och resultat på strategisk nivå och förståelse för att verka i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från privat sektor. Du har akademisk utbildning, god ekonomisk kompetens och är van att leda chefer. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som ledare är du trygg, erfaren och klok med gott omdöme. Du är en drivande och samlande kraft med förmåga att leda utvecklingen av Nacka kommun för att realisera kommunens mål. Du har ett genuint intresse av att skapa förutsättningar för chefer och medarbetare att växa i ett klimat som inspirerar till utveckling, arbetsglädje, effektivitet och stolthet. Du är en god ambassadör för Nacka kommun och skapar goda samarbetsrelationer.

Nacka kommun skapar värde för ca 106 000 Nackabor och har ca 4 200 anställda. Kommunen ska växa med många nya bostäder, arbetsplatser, välfärdsfastigheter och ny infrastruktur fram till 2030/2040 utan att administrationen växer - med fokus på skärpt genomförandekraft, effektivitet och god ekonomisk hushållning.

Har du vad som krävs för att driva på utvecklingen av Nacka kommun för dagens och morgondagens Nackabor? Välkommen med din ansökan senast den 24 september.

Bakgrunden till rekryteringen är att Nacka kommuns stadsdirektör går i pension. Läs mer här!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-09-24
Referensnummer: 2020/398

Kontakt    
I denna rekrytering samarbetar Nacka kommun med Pro Astri AB. Är du intresserad och vill höra mer är du varmt välkommen att kontakta Pro Astris konsulter - Karin Ivarson, 070-824 69 08, eller Agneta Värmon, 070-732 55 00.

Facklig företrädare    
Facklig företrädare nås via kommunens växel, 08 718 80 00

Inför rekryteringsarbetet har Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Karin Ivarson
070-824 69 08
Agneta Värmon
070-732 55 00
Sista ansökningsdag: 24 september 2020
Publicerad: 8 september 2020 kl 08:28
Uppdaterad: 8 september 2020 kl 08:35

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Mattias Scandola

Kanslichef Falu kommun

Jan Aili

Grundskolechef Uppsala kommun

Monica Hennum

Head of product management Pulsen Omsorg

16 lediga jobb just nu