Stadsarkitekt

Norrtälje kommun
Arkitektur, Stadsbyggnad
Sista ansökningsdag:
30 september (13 dagar kvar)
Placeringsort:
Norrtälje
Kontaktperson:
Charlotte Köhler
Publicerad:
28 juni

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Om tjänsten
Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi blir snabbt fler och söker nu dig som vill ha ett övergripande ansvar för gestaltningen av de stadsdelar som nu växer fram. Ett viktigt uppdrag som i stor grad påverkar de människor som bor här idag och de generationer som kommer leva här i framtiden.

Nyfiken på våra stora projekt? Ta en titt på hur Norrtälje växer.  

Arbetsbeskrivning
Vår stadsarkitekt ska vara en strateg, som bland annat samordnar och förenar kommunens övergripande kompetens i frågor om offentliga miljöer och bebyggelse ur ett arkitektoniskt perspektiv. I rollen ingår också att främja arkitekturens roll och betydelse vid attraktivt och hållbart byggande inom kommunen utifrån översiktsplanens intentioner. I den rollen ställs även höga krav på förmågan att förena god gestaltning med olika förutsättningar och krav. Stadsarkitekten tillgodoser kvaliteten i stadens utformning och gestaltning genom arbete med strategiska styrdokument, planer, bygglovsfrågor, utredningar och utbildningsinsatser.

Stadsarkitektens närmaste chef är samhällsbyggnadsdirektören och kommer sitta med i hennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad arkitekt, landskapsarkitekt eller har någon annan motsvarande utbildning. Vi önskar att du har erfarenhet av kommunala beslutsprocesser och känner till de villkor som gäller i en offentlig och politiskt styrd verksamhet. För uppdraget behövs god kännedom om gällande lagstiftning.

Du har ett genuint intresse för gestaltning och hållbart byggande. Du behöver ha mod och trygghet i dig själv och din yrkesroll, så att du vågar stå upp för dina frågor och utmana till nytänkande. Genom en fingertoppskänsla i mötet kan du skapa ett gott förtroende hos byggherrar, arkitekter, allmänhet, politiker och medarbetare. Du måste vara tydlig, lyhörd och pedagogisk och ha en förmåga att inspirera och skapa delaktighet i gestaltningsfrågor. Du trivs med att hålla presentationer och du har en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift, samt har goda kunskaper i engelska. 

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen
Norrtälje kommun växer och målet är att växa från dagens 62 000 invånare till 77 000 år 2040. Samhällsbyggnadskontoret är en central del av denna utveckling som bland annat innefattar att skapa förutsättningar för nya bostäder, förskolor och företagsetableringar.

Norrtälje kommun som helhet arbetar med ett lean-inspirerat arbetssätt som heter Högre höjder, vilken visar vägen för organisationen som präglas av positiv människosyn som utgår från att alla medarbetare vill och kan bidra till utveckling. 

Vår vision om framtiden: Global livsstil, lokalt liv pekar ut färdriktningen för vårt engagemang på kort och lång sikt i strävan att skapa attraktionskraft, tillväxt och en kommun som ger möjlighet för alla invånare att leva det liv var och en vill leva. 

Intresserad av Norrtälje kommun?  
Om du är intresserad av denna tjänst så passa på och besök oss i sommar. Ta in blandningen av gammal arkitektur i Norrtäljes stadskärna som varvas med den nya stadsdelen i Norrtälje hamn. Promenera ut i naturen och se kontrasten mellan stad och landsbygd. Besök några av öarna och se de samhällen som finns i vår fantastiska skärgård. Du kommer bli inspirerad!

Välkommen att göra skillnad i en kommun som växer!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Hösten 2019
Omfattning: Heltid

Kontaktperson
Samhällsbyggnadsdirektör
Charlotte Köhler
charlotte.kohler@norrtalje.se

Fackliga kontaktpersoner
Akademikeralliansen
Svante Dagarsson
svante.dagarsson@norrtalje.se
073-962 30 30

Vision
Kenneth Andersson
kenneth.andersson@norrtalje.se
0176-716 50

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-09-30

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Du når din sida på denna länk >

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. 
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun. 

  • Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder. 
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk. 
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
22 lediga jobb just nu