Stabschef 1 dag kvar

Östra Göinge kommun
Administration, Juridik, Ledning
Sista ansökningsdag:
24 mars (1 dag kvar)
Placeringsort:
Broby
Kontaktperson:
Jonas Rydberg
Telefon: 044-775 65 91
Publicerad:
12 mars

Om arbetsplatsen
Östra Göinge kommun med drygt 14 900 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar. 

I Östra Göinge arbetar vi utifrån vår ledningsfilosofi Göingemodellen med ständiga förbättringar, till nytta för våra interna och externa kunder. Våra framgångar är tydliga trots att vi ställts inför flera stora utmaningar de senaste åren. Nu är vi i full gång med att planera de kommande årens verksamhet så att vi kan nå våra mål.

Arbetsuppgifter
För att nå ytterligare framgång behöver förvaltningsstrukturen justeras. Nu formar vi en ny Stabsavdelning med ansvar för sekretariatet för fullmäktige, styrelse och nämnder, kommunal juridik, arkiv, registratur samt överförmyndarhandläggning. Därtill ansvar för styrning av ärendeberedning och återrapportering av verkställda beslut. Stabsavdelningen har också ansvar för säkerhets- och beredskapsfrågor samt strategiska planerings- och utredningsfrågor, i vilka arbetet utförs i nära dialog med den politiska respektive förvaltningsledningen. 

I rollen som stabschef blir du en nyckelperson i kommunförvaltningen. Dels som kommunchefens högra hand dels som förvaltningens ordningsman. Du rapporterar direkt till kommunchefen och arbetar mycket nära förvaltningsledningen. 

Vi söker dig, som utifrån ett helhetsperspektiv vill medverka till utvecklingen av Östra Göinge som en attraktiv kommun att leva och verka i och som med liv och lust kliver in i rollen som chef för de duktiga medarbetarna vid Stabsavdelningen. Du är en aktiv ledare som kan engagera dina medarbetare och dina samarbetspartners för att tillsammans med dem skapa goda resultat. Handlingskraft, uthållighet och höga ambitioner är dina signum. Som ledare är du tydlig och lojal med ditt uppdrag. Prestigelöshet kännetecknar dig som person vilket bidrar till en öppen kultur.

Kvalifikationer
Du har relevant utbildning från universitet eller högskola, t ex fil kand, jur kand, pol kand. Därutöver har du med goda vitsord, några års erfarenhet av strategiskt arbete på ledningsnivå i en politiskt styrd organisation, med fördel en kommun. Du måste vara skicklig på såväl svenska som engelska språket, i både tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är ett plus. 
B-körkort erfordras. 

Som person är du mycket strukturerad och noggrann och har stor förståelse för vikten av detaljer i ärenden och beslutsunderlag. Vidare har du god förmåga att se och förstå vad som skapar värde för kunden och samtidigt ha ett helhetsperspektiv på kommunkoncernens verksamhet . Har du dessutom erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt och processer är det mycket meriterande. Ditt intresse för samhällsfrågor är genuint och du brinner för att delta i utvecklingen av vår kommun.

Erfarenhet krävs

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan
Ansök senast: 2019-03-24
Referensnummer: A857458

Kontakt
Jonas Rydberg
Kommunchef
044-775 65 91
Jonas.Rydberg@ostragoinge.se

Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel 044- 775 60 00.

Övrigt
Östra Göinge kommun har fått utmärkelsen Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor. Med kommunens invånare i fokus arbetar vi efter en tydlig Göingemodell där medarbetarna utgör det viktigaste redskapet. Östra Göinge kommun satsar stort på att utveckla och belöna kompetenta medarbetare. 

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta! 

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
30 lediga jobb just nu