Socialchef Torsby kommun

Information

Arbetsgivare: Torsby kommun
Ort: Torsby
Kategori: Ledning, Socialt

Sista ansökningsdag:

1 sep
Sök jobbet

Letar du efter en tjänst med stort ansvar och möjligheter till att utvecklas? Vill du driva ett av kommunens viktigaste verksamhetsområden? Nu har du chansen att bli Torsby kommuns nya socialchef.

Om tjänsten
Som socialchef hos oss kommer du att leda och driva arbetet inom fyra verksamhetsområden: individ- och familjeomsorg/LSS, hemtjänst, särskilt boende samt HSL. I uppdraget ingår det övergripande ansvaret för intern och extern verksamhet samt ansvar för tillsyn. Du ska även samordna de ärenden som beslutas av nämnd och utskott. Utöver det kommer du att vara kommunens kontaktyta gentemot gemensamma kommunala organisationer samt andra externa kontakter. 

Du förväntas att med ett helhetsperspektiv leda, stödja och utveckla cheferna inom organisationen med utgångspunkt i kommunens uppsatta mål. Till din hjälp har du engagerade och kunniga medarbetare med fyra verksamhetschefer som rapporterar direkt till dig. Som socialchef är du direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.

Om dig
För att lyckas i rollen behöver du ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt att du har gedigen långvarig och bred erfarenhet av socialt arbete. Vi ser också att du har kunskap kring lagstiftningen som gäller inom området.

Du har tidigare erfarenhet som chef och då gärna från en politiskt styrd organisation.

Som ledare är du tydlig, prestigelös och ger ett förtroendeingivande intryck. Du har ett coachande och inkluderande förhållningsätt till dina medarbetare och tycker om att se att människor utvecklas och ta för sig. 

Du trivs med att självständigt planera ditt arbete och att arbeta utifrån ett delegerat ansvar. Vidare har du en stark drivkraft för uppgiften i syfte att verksamheten når uppsatta mål. Som person är du entusiasmerande, engagerad och målmedveten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om oss
I Torsby kommun är det möjligt att förverkliga drömmar! 

Torsby i norra Värmland har mycket att erbjuda sina drygt 11600 invånare, både på fritiden och i arbetslivet. Här finns Sveriges sydligaste vildmark runt knuten, med allt från storviltsjakt till högklassiga fiskevatten.

Om processen
I denna rekrytering samarbetar vi med Testhuset. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Bengt Libäck på 070-594 72 77.

Välkommen med din ansökan. 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Bengt Libäck
070-594 72 77
Sista ansökningsdag: 1 september 2020
Publicerad: 20 juli 2020 kl 17:03
Uppdaterad: 20 juli 2020 kl 17:14

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Dag Oredsson

Kommunikationschef kommunalförbundet VA Syd

Karl-Olof Petersson

Kommunchef Mellerud

Anders Friberg

Regiondirektör Region Dalarna

32 lediga jobb just nu