Socialchef Åre kommun

Information

Arbetsgivare: Åre kommun
Ort: Järpen
Kategori: Ledning, Socialt

Sista ansökningsdag:

20 aug
Sök jobbet

Om arbetsplatsen
Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.

Är du en erfaren ledare som trivs med stort ansvar där du får möjlighet att göra skillnad på riktigt? Vill du vara med på vår fortsatta förändringsresa och genom ny styrmodell och gemensamma insatser skapa värde för dem vi finns till för? Då ska du söka tjänsten som kontorschef och bli den som är ytterst ansvarig för att leda Socialkontoret mot de politiska målen och säkerställa hög kvalitet inom verksamhetens hela ansvarsområde.

Vi söker en socialchef som med stort engagemang och driv som vill fortsätta utveckla och leda kontoret framåt. Kontoret består av avdelningarna hemvård, LSS, arbetsmarknad, IFO, måltid samt en enhet för kvalitetsutveckling. Du har 6 direktrapporterande chefer och totalt arbetar cirka 400 medarbetare inom kontoret.

Arbetsuppgifter
Som kontorschef är du socialnämndens närmsta tjänsteperson och ansvarar för kontorets ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljö. Du är direkt underställd och rapporterar till kommunchefen. Du planerar, leder, följer upp, skapar förutsättningar och samordnar kommunens socialkontor styrd utifrån politisk inriktning och mål, lagstiftning, ekonomistyrning, kvalité och vision. Din roll innebär även att bereda, föredra och rapportera ärenden som ska behandlas i nämnd och ledningsgrupp. Du ansvarar också för att verkställa och följa upp fattade beslut. Inom ditt kontor driver du det systematiska förbättringsarbetet samt coachar och stöttar kontorets medarbetare och chefer.

Du sitter i kommunledningsgruppen där du förväntas bidra till ett kreativt klimat och skapa förutsättningar för samverkansstrukturer. I rollen ingår samverkan med regionens övriga tjänstemän, chefer och politiker där du förväntas vara en god ambassadör för Åre kommun.

Kvalifikationer
Vi söker dig som för tjänsten har en relevant akademisk utbildning. Du har erfarenhet från att leda genom flera chefsled och samordna arbetet i politiskt styrd organisation. Du har god kännedom om den lagstiftning som reglerar verksamheten och dokumenterad erfarenhet från att driva förändringsarbete. Vi ser det som en förutsättning att du har en hög digital mognad och god förmåga att kommunicera i både tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare suttit i kommunledningsgrupp samt har erfarenhet från socialt arbete. Meriterande är även erfarenhet från införande av ett nytt styr- och ledningssystem för socialförvaltning.

Som person är du rak, öppen och modig. Du arbetar på ett professionellt sätt med att systematiskt driva utveckling och förändring. Du är trygg i ditt ledarskap med stark förankring i din värdegrund och moraliska kompass som skapar laganda och arbetsglädje. Du styr organisationen i en klar och tydlig riktning. Du är trygg i mediala sammanhang och ditt sätt att kommunicera skapar förtroende. Du trivs att arbeta i organisationer som bygger på att man tar sig an utmaningar och driver framåt tillsammans med hög delaktighet. Du kan hantera arbetsuppgifter och frågor som spänner över en stor räckvidd, både operativt och strategiskt.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-08-20
Referensnummer: C40487

Kontakt
Tomas Fornell
T.f kommunchef
0647-161 01

Frida Fager
Rekryteringsspecialist
0647-169 47
frida.fager@are.se

Facklig företrädare
Fackliga representanter nås via kundtjänst 0647-161 00

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Tomas Fornell
0647-161 01
Frida Fager
0647-169 47
Referensnummer: C40487
Sista ansökningsdag: 20 augusti 2020
Publicerad: 9 juli 2020 kl 18:46
Uppdaterad: 9 juli 2020 kl 18:51

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Dag Oredsson

Kommunikationschef kommunalförbundet VA Syd

Karl-Olof Petersson

Kommunchef Mellerud

Anders Friberg

Regiondirektör Region Dalarna

32 lediga jobb just nu