Socialchef

Nynäshamns kommun
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
9 maj (19 dagar kvar)
Placeringsort:
Nynäshamn
Kontaktperson:
Bianca Gideback
Telefon: 070-811 03 64
Minna Aspnäs
Telefon: 070-735 20 23
Publicerad:
15 april

Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda förutsättningar att växa och utvecklas. I Nynäshamn är vi stolta över våra stora grönområden, våra åkrar, skogar och havet som breder ut sig på tre sidor om kommunen. Här finns alltid miljöombyte och andrum på gångavstånd. Så oavsett var du jobbar i kommunen, bidrar vår rika natur till en bättre arbetsmiljö. Nynäshamns kommun är idag den största arbetsgivaren med cirka 2000 medarbetare som tillsammans servar kommunens invånare och företagare. 

Vår unika plats i Stockholms län ligger bara 50 minuter från Stockholm –och är värd för fler att upptäcka. Vi har stora ambitioner att växa och utvecklas som ger dig nya utsikter i både karriären och livet.

Vill du vara med och utveckla Nynäshamn? Vi söker en Socialchef med visioner och ett genuint intresse för ledarskap. Är du den som har kapaciteten och engagemanget att ta vår förvaltning till nästa nivå tillsammans med oss? Vi befinner oss i ett skede fullt av möjligheter och hoppas att du vill bli en del av vårt team för att plocka upp och vidareutveckla den potential vi besitter.

Vi söker en förvaltningschef för socialförvaltningen som vill ta övergripande ansvar för kommunens verksamhet inom området. Socialförvaltningen arbetar för många olika målgrupper, t.ex. barn, ungdomar, familjer, äldre, vuxna, personer med psykisk och fysisk funktionsnedsättning eller personer med beroendeproblematik. Förvaltningen är indelad i fyra avdelningar, myndigheten för äldre och funktionshinder, äldreomsorgen, vuxen och funktionshinderområdet samt IFO. 

Förvaltningens verksamheter består av ca 700 medarbetare och budgetomslutningen uppgår till drygt 500 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en socialchef som fortsätter att utveckla förvaltningens strategiska agenda. I uppdraget ingår att göra förvaltningen framgångsrik genom att utveckla verksamheten och initiera samarbeten inom socialtjänstens område, både inom och utanför kommunen. 

Som förvaltningschef har du ett övergripande ansvar för förvaltningens verksamheter, personal, ekonomi och resultat. Du leder förvaltningen och värnar arbetsmiljön utifrån lagar och regler, de kommunövergripande målen och specifika mål fastställda i socialnämnden. Tillsammans med övriga chefer inom förvaltningen bryter du ner målen och tydliggör fokusområden. Genom kontinuerlig uppföljning och samarbete ser du till att leverera bästa möjliga kvalitet till våra invånare samt en god arbetsmiljö för våra medarbetare. 

Du utgör tillsammans med övriga förvaltningschefer Nynäshamns kommuns ledningsgrupp. Du agerar på uppdrag av socialnämnden och dess ordförande och du rapporterar direkt till kommundirektören.

Kvalifikationer
Vi söker en ledare som har ett coachande och inkluderande arbetssätt. Som person är du trygg med god självinsikt. Du är strategisk och omdömesgill, uthållig, mål- och resultatorienterad samt har god samarbetsförmåga. 

Du har för tjänsten har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom väl dokumenterad erfarenhet. Genomförd ledarutbildning ser vi som meriterande. Du har dokumenterat god ledarförmåga samt mångårig erfarenhet av verksamhets-, personal-, och budgetansvar inom något eller flera av socialtjänstens områden. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att leda chefer på olika nivåer samt av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet. 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ansvar för myndighetsutövning samt om du har erfarenhet av socialtjänstarbete från privat sektor eller från att samarbeta med privata företag som utförare till offentlig verksamhet.

Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av kvalitetsutveckling samt effektiviserings- och förändringsarbete.

Intresseanmälan
I den här rekryteringen samarbetar vi med SOURCE. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt kring tjänsten är du välkommen att kontakta Bianca Gideback tfn 070-811 03 64 eller Minna Aspnäs tfn 070-735 20 23. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se

Du ansöker via http://www.nynashamn.se senast 9 maj. Handlingar som inkommer till Nynäshamn kommun blir allmän handling. 

Välkommen med din ansökan.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
16 lediga jobb just nu