Socialchef

Knivsta kommun
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
23 december (10 dagar kvar)
Placeringsort:
Knivsta
Kontaktperson:
Carina Rydström
Telefon: 073-343 41 51
Publicerad:
4 december

Beskrivning
I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala är mycket attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Vi bygger aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och natur. Ta chansen att uppleva och utvecklas med Knivsta kommun.

Socialchef i Knivsta kommun – det är här framtiden bor!

Vill du vara med och bygga en gemensam kultur som tar sin avstamp i de gemensamma värderingar som vi just nu håller på att fastställa? Vill du leda medarbetare med utvecklingslust och drivkraft att ta verksamheten till nästa nivå? Då kan det här vara jobbet för dig!

Som socialchef i Knivsta kommun ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp, där du aktivt bidrar aktivt till att utveckla hela kommunens verksamhet. Du är ytterst ansvarig för Vård- och omsorgskontoret, och leder den från en strategisk nivå utifrån de politiska målen. Du är socialnämndens närmaste tjänsteman och ansvarar för förvaltningens ekonomi, verksamhet, medarbetare och arbetsmiljö. Du förväntas leda och utveckla kontorets verksamhetsområden med hög kvalitet och effektivitet, med det övergripande målet att skapa goda förutsättningar för den individ som behöver våra insatser och vårt stöd.

Att vara socialchef är ett av kommunens mest utmanande uppdrag.

Du behöver, med fokus på brukare och klienter, kontinuerligt anpassa verksamheten till förändrade behov och förutsättningar i syfte att nå goda resultat. Kontorets verksamheter vänder sig till alla åldersgrupper från unga till äldre.

Samordning av verksamheter och samverkan med övrig kommunal verksamhet, myndigheter och civilsamhället kommer vara viktigt i ditt uppdrag. Kompetensförsörjning och förbättringsarbete mot utveckling av arbetsprocesser är andra viktiga fokusområden.

Omfattning: Heltid

Vem är du?
För att bli framgångsrik i ditt uppdrag krävs att du arbetar långsiktigt och har en analytisk förmåga. Du är trygg och uthållig i ditt ledarskap och med omdöme och eftertanke hanterar du omständigheter i en komplex och föränderlig organisation. På ett engagerande sätt coachar och stimulerar du medarbetarna att, utifrån invånarnas behov, leverera vård och omsorg med hög kvalitet. Våra utmaningar kräver nya sätt att arbeta med befintliga resurser, varför innovativa och digitala lösningar kommer vara centrala frågeställningar att lösa tillsammans med dina verksamheter.

Eftersom ledningsarbetet till stor del bygger på medverkan i olika interna och externa nätverk förutsätts att du har förmåga att samarbeta, utveckla och vårda goda relationer som bidrar till goda resultat. Det krävs en välutvecklad förmåga att kommunicera och anpassa budskapet utifrån målgrupp.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen. Du har gedigen erfarenhet av att leda en komplex verksamhet via andra chefer. Det är viktigt att du har kännedom och förståelse för socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens uppdrag och villkor, samt intresse och erfarenhet av att leda en politiskt styrd organisation. Vi förutsätter att du har haft ansvar för en betydande budget och har goda kunskaper i mål- och resultatstyrning. Vidare har du goda kunskaper om den aktuella lagstiftningen. Du har genomgått ledarutbildning.

Vi eftersträvar mångfald, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 23 december 2018
referensnummer: 201187644

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad.

Kontakt
Rekryteringskonsult Carina Rydström, 073-343 41 51, carina.rydstrom@randstad.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
27 lediga jobb just nu