Skolchef

Hjo kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
15 augusti (30 dagar kvar)
Placeringsort:
Hjo
Kontaktperson:
Lisbeth Göthberg 
Telefon: 0503-350 37
Publicerad:
4 juli

Kommunen har ca 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. 

Hjo kommuns vision är: Tillsammans skapar vi framtidens Hjo, vi arbetar tillsammans för att utveckla Hjo och göra vår vision verklig. Vår värdegrund är Det goda mötet som vi har med oss vad vi än gör och som utgår från det salutogena perspektivet. 

Det händer mycket i Hjo där vi är i ett skede där vi växer, utvecklas och satsar. En ny förskola stod klar 2016 och en ny F-6 skola ska stå klar 2021. 

I centralorten finns i dagsläget 2 grundskolor, 4 förskolor, Komvux och SFI. I ytterområdena finns 2 F-6 skolor och 2 förskolor. Grundskolan har 1000 elever, Komvux och SFI 250 elever, förskolan har 380 barn i förskoleverksamhet. 

Kommunen har under flera år bedrivit ett unikt språk och litteraturarbete SOLA inom förskolan som nu fortsätter upp till grundskolan. 

Arbetsuppgifter
Som skolchef leder du en organisation med kompetenta och engagerade medarbetare som brinner för elevernas lärande och utveckling. Tillsammans ska ni skapa en attraktiv lärandemiljö. 

Ditt uppdrag är att leda rektorerna så att de, med våra barn och elever i fokus, utvecklar verksamheten på bästa sätt mot uppsatta mål. I uppdraget ingår också att säkerställa att verksamheten bedrivs utifrån behov, lagstiftning och god ekonomisk hushållning. 

Du ska ha ett stort engagemang i de framtida utmaningarna med att förbättra skolresultaten. Du ansvarar för att säkerställa lika möjlighet för alla elever att uppnå kunskapsmålen samt genomföra systematiskt förbättringsarbete som stärker lärande i hela organisationen. Du skall kunna leda en verksamhet i förändring, där utveckling och samverkan är viktiga faktorer. 

Vi söker dig som utmanas av det spännande uppdraget att tillsammans med rektorsgruppen forma verksamheten. Som skolchef representerar du skolans verksamhet i Hjo kommuns ledningsgrupp där du är med och driver hela kommunens utveckling utifrån vår vision och värdegrund. 

Kvalifikationer
Vi söker en skolchef som är en kommunikativ och tydlig ledare med ett modernt och coachande ledarskap. Du är lösningsfokuserad och har ett ledarskap som genomsyras av lyhördhet, ömsesidig respekt och tillit. 

Du är beslutsför och handlingskraftig, har en förmåga att vara fokuserad på resultat trots ändrade förhållanden. Du ska förstå sambandet mellan struktur och kultur. 

Kompetenskrav: 
  • Relevant högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. 
  • Rektorsutbildning är meriterande. 
  • Erfarenhet av att leda andra ledare är meriterande. 
  • Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-08-15
Referensnr: A890736

Kontakt
Lisbeth Göthberg 
Kommundirektör 
0503-350 37

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare nås vi kommunens växel 0503-350 00.

Övrigt
Vi planerar att genomföra våra intervjuer den 4-6 september. Håll om möjligt de dagarna öppna i din kalender, besked om du blir aktuell för intervju ges senast vecka 35. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu