Skolchef

Härjedalens kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
1 juli (11 dagar kvar)
Placeringsort:
Sveg
Kontaktperson:
Gunnel Gyllander
Telefon: 0680-177 22 
Publicerad:
8 juni

Vi söker en utvecklingsinriktad och engagerad chef till bildningsförvaltningen 

Härjedalens kommun är en av Sveriges största till ytan och vi servar våra invånare och besökare från våra fyra kontor med huvudkontoret i Sveg. Härjedalens kommun erbjuder sina anställda förmåner och ersättningar i samband med högskolestudier, tand- och läkarbesök på betald arbetstid, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Härjedalens kommun arbetar med värdegrunden att finnas till för de som bor, verkar i eller besöker kommunen på ett professionellt och respektfullt sätt genom att ständigt utveckla och förbättra verksamheten och servicen.

Arbetsuppgifter
Som chef för bildningsförvaltningen ansvarar du för en välskött verksamhet med ca 350 anställda och en budget på ca 230 MSEK. Du har huvudansvaret för att leda och utveckla förvaltningens verksamhetsområden; förskola, grundskola, gymnasium, kulturskola och fritidsgårdsverksamhet. 

Uppdraget innebär att kontinuerligt arbeta med att effektivisera och kvalitetssäkra verksamheterna. I din roll kommer du att omvärldsbevaka och arbeta med strategiska frågor, men även vara ett verksamhetsnära stöd för rektorerna och andra verksamhetsansvariga. 

Som chef för bildningsförvaltningen skapar du goda förutsättningar för dina medarbetare så att ni tillsammans på ett resultatinriktat sätt når verksamhetens mål. 
Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar, är direkt underställd kommunchefen. Du ingår i kommunens ledningsgrupp och förväntas bidra med ett koncerntänk i kommunövergripande frågor. 

Provanställning kan komma att tillämpas. 
Tillträde efter överenskommelse.

Kvalifikationer
Krav: Du har en relevant akademisk utbildning, god kunskap om lagstiftningen som styr verksamheten och tidigare chefserfarenhet. Erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation är meriterande. 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Personliga egenskaper
Som person är du… 
… en tydlig och motiverande ledare som skapar förutsättningar för kreativitet, delaktighet och eget ansvar i verksamheten. Du stöttar, stimulerar och kompetensutvecklar personalen samt skapar bra förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsglädje. Du har god förmåga att utveckla relationer och att samverka både internt och externt samtidigt som du har ett stort engagemang för verksamheten. 

Det är viktigt att du tänker strategiskt och har förmåga att planera, utveckla och leda verksamheten med helhetssyn samt är resultatinriktad. 
Att du är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och är en lagspelare är av största vikt. 

Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. 
VI fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet. 
Körkort krävs.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Härjedalens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi avsäger oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Andra uppgifter
Reseaktivitet: Resor i tjänsten kan förekomma

Sista ansökningsdag: 2018-07-01
Ref.nr: 3832535407

Anställningsvillkor
Tjänstens omfattning: 100%
Tillsvidareanställning med ev. provanställning
Antal jobb: 1

Kontaktinfo
Gunnel Gyllander
Kommunchef
0680-177 22 

Sören Gustavsson
Ombud Lärarnas Riksförbund
0680-161 00

Ann-Charlotte Zetterström
Ombud Lärarförbundet
0680-161 00

Agnetha Ljungsparr
Ombud Skolledarna
0684-16356 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
17 lediga jobb just nu