Sjukhusdirektör

Karolinska Universitetssjukhuset
Ledning, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
17 december (4 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Rebecka Karlsson
Telefon: 08-555 540 16
Rickard Thorgren
Telefon: 070-676 36 63
Maria Eriksson
Telefon: 08-555 652 28
Publicerad:
5 december

Uppdrag och ansvarsområden
Som sjukhusdirektör leder du norra Europas modernaste sjukhus med potential att bli centrum i ett världsledande life science-kluster. Tillsammans med sjukhusledningen leder och utvecklar du sjukhuset till att fortsatt vara i internationell världsklass. Du ansvarar för att sjukhusets vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” genomsyrar arbetet inom universitetssjukhuset, där både patientinflytande och medarbetarinflytande är grundstenar. Det är avgörande att med en tydlig ledning och styrning av verksamheten skapa en ekonomi i balans.

I fokus är att vidareutveckla Karolinska Universitetssjukhuset i rollen som det universitetssjukhus som står för spetssjukvården i Sverige. Framgång i uppdraget kräver ett engagerat och närvarande ledarskap och du ansvarar för att säkra attraktionskraften som arbetsgivare.

Kvalifikationer och utbildning
Vi söker dig som är en skicklig ledare med gedigen erfarenhet av att leda hälso- och sjukvårdsarbete på strategisk nivå och uppnå goda resultat. Du har erfarenhet av och trivs med förändringsledning i stora komplexa organisationer samt förståelse för analys, mål- och resultatstyrning. Ditt ledarskap präglas av engagemang, målstyrning, tydlig kommunikation och en förmåga att samverka både inåt och utåt. Dessutom är du nytänkande och utvecklingsorienterad med en stark beslutsfattande förmåga och genomförandekraft. Nätverk på nationell och internationell hög nivå inom forskning och sjukvård är viktiga.

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare och en omsättning på 18 miljarder SEK. Verksamheten bedrivs på de två platserna Solna och Huddinge. I Stockholmsregionen har sjukhuset ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Sjukhusets vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” har varit vägledande när Karolinskas nya verksamhet har omformats och på ett nyskapande sätt byggt tydliga värden för patienter och samhälle. Sjukhusets nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.

Om rekryteringsprocessen
Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för headhunting av högre chefer. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
Sista ansökningsdag: 17 december
Referensnummer: 51998

Löpande urval - sök redan idag!

Kontakt
Rebecka Karlsson
Researcher Executive Search
08-555 540 16
rebecka.karlsson@poolia.se

Rickard Thorgren
Partner
070-676 36 63
rickard.thorgren@poolia.se

Maria Eriksson
VD Poolia Executive Search AB
08-555 652 28
maria.eriksson@poolia.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
27 lediga jobb just nu