Servicedirektör 3 dagar kvar

Malmö stad
Administration, Fastighet, Ledning
Sista ansökningsdag:
24 maj (3 dagar kvar)
Placeringsort:
Malmö
Kontaktperson:
Christian Nyhlén
Telefon: 0733-66 75 76
Gösta Tydesten
Telefon: 0733-66 75 78
Andreas Norbrant
Telefon: 040-34 11 45
Liselott Nilsson
Telefon: 0708-48 23 00
Publicerad:
15 maj

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

År 2050 beräknas en halv miljon personer bo och leva i Malmö. I en växande stad är planeringen långsiktig och arbetet inriktat på social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Malmö ska vara en stad som är attraktiv att bo och verka i. 

Serviceförvaltningen har ca 1 500 medarbetare och är uppdelad i fyra verksamhetsavdelningar; Stadsfastigheter, Skolrestauranger, Kommuntjänster och Kommunteknik. 

Serviceförvaltningen utför service och tjänster till Malmö stads förvaltningar och kommunala bolag samt ansvarar för förvaltning och byggnation av kommunala fastigheter. Exempelvis förvaltar Stadsfastigheter 1,7 miljoner kvadratmeter byggnader, Skolrestaurangerna lagar 50 000 lunchportioner varje skoldag, Kommuntjänster ger service inom färdtjänst, debitering, kontaktcenter, HR och löser 75 000 IT ärenden per år. Kommunteknik sköter bland annat drift och underhåll av fastigheter, ansvarar för 480 mil gator, torg och gångbanor och skötsel av parker. 

Arbetsuppgifter
I en växande storstad ökar och förändras behoven av offentliga tjänster. Att bygga och utveckla en hel, hållbar stad som samtidigt kontinuerligt förtätas är en utvecklande utmaning. I detta sammanhang är det Serviceförvaltningens uppdrag att bidra till en stad för alla Malmöbor. Som Servicedirektör blir det ditt uppdrag att leda denna förvaltning in i framtiden. Det är ett mångfacetterat uppdrag i en mångfacetterad verksamhet, där den service och de tjänster som utförs spänner över ett stort fält; från fastigheter, markskötsel och transporter till skolrestauranger och administrativa tjänster. Det innebär ett starkt fokus på att leda genom andra och att hålla blicken på den långsiktiga inriktningen, men också på det som händer här och nu. 

Du leder förvaltningens ledningsgrupp samtidigt som du ingår i stadsdirektörens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga förvaltningschefer verkar för Malmös stadsutveckling ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart perspektiv. 

Kvalifikationer
För att lyckas i uppdraget som Servicedirektör ska du ha en relevant akademisk utbildningsbakgrund i kombination med en gedigen ledarerfarenhet från en större politiskt styrd organisation. Vi förutsätter att du har en gedigen erfarenhet från förvaltningsövergripande arbete och att leda medarbetare i en ledningsgrupp. 

Du har en förmåga att få andra att växa genom att skapa både förtroende och engagemang samtidigt som du kan se det relevanta i komplexa sammanhang och skapa en gemensam förståelse för verksamhetens uppdrag och riktning. Pondus och innovationstänkande i kombination med integritet och lyhördhet ger dig goda möjligheter att skapa förutsättningar för förvaltningens framgång. Du ser alltid till stadens bästa och engagerar dig i staden som helhet. Du har också en välutvecklad förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt så att verksamhetens attraktivitet ökar och att förvaltningens och stadens varumärke stärks. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-05-24
Referensnummer: 102-19 ser dir

Kontaktpersoner
Christian Nyhlén
Mercuri Urval
0733-66 75 76
christian.nyhlen@mercuriurval.com

Gösta Tydesten
Mercuri Urval
0733-66 75 78
gosta.tydesten@mercuriurval.com

Andreas Norbrant
Stadsdirektör
040-34 11 45

Liselott Nilsson
Ledningsstrateg
0708-48 23 00

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Om du vill ha mer information kring tjänsten är du därför välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna Christian Nyhlén eller Gösta Tydesten, se kontaktuppgifter ovan. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
15 lediga jobb just nu