Samordnare Nationellt KPP-arbete

Sveriges Kommuner och Landsting
Ekonomi, Sakkunskap
Sista ansökningsdag:
9 april (17 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Desirée Öhrvall Nyman
Telefon: 072-721 34 24
Publicerad:
9 mars

Om arbetsplatsen
Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en medlemsorganisation för kommuner, landsting och regioner. Som intresse- och arbetsgivarorganisation driver vi medlemmarnas frågor och erbjuder stöd och service. Vi väcker frågor, agerar kraftfullt och bildar opinion. Vårt uppdrag är att ge kommuner, landsting och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Målet är att utveckla välfärden. SKL:s kontor finns vid Slussen i Stockholm.

Avdelningen för ekonomi och styrning arbetar med frågor om ekonomi och analys, statistik och nyckeltal, demokrati och självstyrelse samt ledning och styrning inklusive revision.

Arbetsuppgifter
Statistiksektionen är en av tre sektioner inom avdelningen för ekonomi och styrning. På sektionen arbetar för närvarande ca 20 personer. Vi samlar in, presenterar och tillgängliggör statistik och jämförelsetal inom våra medlemmars verksamhetsområden.

Till hälso- och sjukvårdsområdet söker vi nu en samordnare där fokus ligger på patientrelaterad kostnadsredovisning enligt KPP-metoden (Kostnad Per Patient).

De övergripande arbetsuppgifterna innefattar att stödja och samordna landstingens KPP-arbete. Det innebär bl. a. att leda nätverk och att vidareutveckla principer och metoder för KPP-redovisning. Du kommer att samverka med Socialstyrelsen i nätverket för Patientklassificering (NPK). I arbetet ingår också att delta i utveckling och förvaltning av databaserna för KPP och förstås att stödja landstingens och regionernas arbete med analyser.

Kvalifikationer
Du har gedigen erfarenhet av KPP-redovisning och sjukvårdens primära- och sekundära klassifikationssystem (DRG). För att passa i rollen behöver du ha flera års erfarenhet av analys- och utvecklingsarbete och vara van att arbeta i projektform. En förutsättning är att du har god kunskap om hälso- och sjukvården i landsting/regioner. Du är kommunikativ och har god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Du har en högskoleutbildning, företrädesvis med inriktning mot statistik och ekonomi.

Som person är du resultatinriktad, initiativrik och har lätt för att samarbeta och skapa kontakter.

För databashantering använder SKL statistikprogrammet SAS.

Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, dock senast den 9 april 2018. I denna rekrytering arbetar vi tillsammans med Dfind finance. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Desirée Öhrvall Nyman 072 721 34 24. 

Anställningsvillkor
Anställningens omfattning: Efter överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Ansökan
Referensnummer:   A762655
Sista ansökningsdag: 2018-04-09

Kontaktperson
Desirée Öhrvall Nyman
Rekryteringskonsult Dfind finance 
072-721 34 24

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
31 lediga jobb just nu