Samhällsutvecklingschef Laholms kommun

Information

Arbetsgivare: Laholms kommun
Ort: Laholm
Kategori: Ledning, Stadsbyggnad, Utvecklare/Strateg

Sista ansökningsdag:

29 nov
Sök jobbet

De senaste åren har Laholms kommun växt snabbt. Och det är inte så konstigt. De bördiga slätterna och vackra stränderna lockar människor att flytta till en kommun som förenar det lantliga och småskaliga med närheten till Öresundsregionen och kontinenten. Samtidigt är vi en aktiv och framtidsinriktad kommun som planerar och arbetar för invånarnas bästa. Därför söker vi nu en samhällsutvecklingschef, som kan leda arbetet med att bättre möta de framtida behoven av en bra livsmiljö, tillgång på bostäder, och god infrastruktur.

Du kommer att vara verksamhetschef för området Samhällsutveckling inom Samhällsbyggnadsförvaltningen. Här ansvarar du för och driver strategiska frågor kring bland annat plan- och bygg, hållbarhet, miljötillsyn och trafikplanering. Låter det som en spännande utmaning och en roll som passar dig? Hör av dig till oss.

Välkommen till en ny organisation med stor erfarenhet
För att effektivisera arbetet i Laholms kommun inrättar vi den 1 januari 2021 fyra nya förvaltningar. En av dem är Samhällsbyggnadsförvaltningen med tre verksamhetsområden: Samhällsutveckling, Samhällsservice och Räddningstjänst. Och även om förvaltningen är ny jobbar här redan nära 300 medarbetare med lång erfarenhet av samhällsbyggnad och förbättringsarbete i kommunen.

I rollen som verksamhetschef Samhällsutveckling ansvarar du för cirka 60 medarbetare och tre enhetschefer. En enhetschef för respektive enhet – Byggnadsenheten, Miljöenheten och Driftenheten.

Utöver dessa enheter rapporterar ett antal specialister till dig, bland annat hållbarhetsstrateg, översiktsplanerare, trafikplanerare och mark- och exploateringsstrateg. Du rapporterar i din tur till förvaltningschefen.

Du leder och utvecklar verksamheten
Som verksamhetschef leder du det löpande arbetet och utvecklar det strategiskt viktiga området samhällsbyggnad inom Laholms kommun. I grunden handlar det om att bättre möta de behov som invånare och näringsliv har vad gäller bostäder, miljö och infrastruktur.

Det innebär också att du jobbar strategiskt med att utveckla processer, arbetsmetoder och organisation för att uppfylla kommunens och förvaltningens långsiktiga mål. Samtidigt stöttar du dina chefer att utveckla och förbättra arbetet inom respektive enhet.

Det här har du med dig till oss
Du har akademisk examen inom relevant ämnesområde och har god erfarenhet av att arbeta strategiskt med samhällsbyggnadsprocessen. Vi ser också att du har jobbat med mark- och exploateringsfrågor och har god kunskap om plan- och bygglagen och är insatt i miljöbalken. Du bör också ha erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation och att leda andra chefer.

Som person är du analytisk och har förmåga att se samhällsbyggnad ur ett strategiskt och långsiktigt perspektiv. Samtidigt tycker du om att jobba i verksamheten, är lösningsorienterad och har en stark servicekänsla. Som ledare är du tydlig och hjälpsam, egenskaper som du gärna delar med dig av i arbetet att stötta dina enhetschefer och specialister.

Då det här är en publik roll är det en stor fördel om du har hög social kompetens och god kommunikativ förmåga. Som verksamhetschef samverkar du med många olika personer, både inom kommunen och externt. Det kan vara exploatörer som vill etablera sig i Laholm, Länsstyrelsen, andra kommuner eller statliga myndigheter. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift och kan representera kommunen på ett professionellt och sympatiskt sätt.

Ansökan
Vi kan erbjuda en spännande och utvecklande roll i en expansiv och dynamisk kommun, där det är korta beslutsvägar och du har stora möjligheter att påverka utvecklingen.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 29 november.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se alternativt Fredrik Nilsson, Enhetschef Strategienheten, på 072-512 41 75 eller fredrik.nilsson@laholm.se

Välkommen med din ansökan!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 10 november 2020 kl 14:40
Uppdaterad: 10 november 2020 kl 14:48

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu